Морквяний кекс без яєць нітрохи не поступається класичному, а, навпаки, є кращою альтернативою для тих, у кого непереносимість молочних продуктів, яєць або дотримання посту. При цьому даний рецепт є ще і низькокалорійним.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Морква – 500 гр.
- Цукор-пісок – 150 гр.
- Масло оливкова або Олія соняшникова – 1 ст. л.
- Борошно пшеничне – 200 гр.
- Родзинки – 150 гр.
- Кориця – за смаком
- Сода харчова (гашена) – 1 ч. л.
- Сіль – 1 щіпка
- Оцет яблучний 6% – 1 ст. л.
Процес приготування:
Щоб приготувати морквяний кекс без яєць, насамперед потрібно родзинки промити холодною водою і залити окропом на 10-20 хвилин. Після замочування воду злити, а родзинки розкласти на паперових серветках до повного висихання.
Вимиту й очищену моркву натираємо на дрібній тертці, щоб кекс вийшов ніжним і повітряним.
До тертої моркви додаємо оливкову олію, цукор, щіпку солі і ретельно перемішуємо.
В цю ж ємність просіваємо борошно і перемішуємо з іншими інгредієнтами.
Після того, як все добре перемішали, додаємо гашену яблучним оцтом соду.
До отриманого тесту додаємо висушений родзинки і корицю (за бажанням). Все ретельно перемішати.
Викладаємо тісто у форму, заздалегідь змащену маслом. Випікаємо в розігрітій до 180°С духовці протягом 45-50 хвилин. Чим більше діаметр форми, тим швидше кекс приготується.
Готовий морквяний кекс охолоджуємо і подаємо до столу. За бажанням можна прикрасити цукровою пудрою або глазур’ю.
Приємного вам чаювання!