Морквяний кекс без яєць нітрохи не поступається класичному, а, навпаки, є кращою альтернативою для тих, у кого непереносимість молочних продуктів, яєць або дотримання посту. При цьому даний рецепт є ще і низькокалорійним.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Морква – 500 гр.
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Масло оливкова або Олія соняшникова – 1 ст. л.
  • Борошно пшеничне – 200 гр.
  • Родзинки – 150 гр.
  • Кориця – за смаком
  • Сода харчова (гашена) – 1 ч. л.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Оцет яблучний 6% – 1 ст. л.

Процес приготування:

Щоб приготувати морквяний кекс без яєць, насамперед потрібно родзинки промити холодною водою і залити окропом на 10-20 хвилин. Після замочування воду злити, а родзинки розкласти на паперових серветках до повного висихання.

Вимиту й очищену моркву натираємо на дрібній тертці, щоб кекс вийшов ніжним і повітряним.

До тертої моркви додаємо оливкову олію, цукор, щіпку солі і ретельно перемішуємо.

В цю ж ємність просіваємо борошно і перемішуємо з іншими інгредієнтами.

Після того, як все добре перемішали, додаємо гашену яблучним оцтом соду.

До отриманого тесту додаємо висушений родзинки і корицю (за бажанням). Все ретельно перемішати.

Викладаємо тісто у форму, заздалегідь змащену маслом. Випікаємо в розігрітій до 180°С духовці протягом 45-50 хвилин. Чим більше діаметр форми, тим швидше кекс приготується.

Готовий морквяний кекс охолоджуємо і подаємо до столу. За бажанням можна прикрасити цукровою пудрою або глазур’ю.

Приємного вам чаювання!

Кекси Кекси з родзинками Кекси на рослинному маслі Пісні кекси ПП кекси