Морквяний сік – корисний вітамінний напій, який містить велику кількість мікроелементів. Морквяний сік можна приготувати в домашніх умовах різними способами. Сьогодні я хочу поділитися рецептом морквяного соку через м’ясорубку. Процес приготування морквяного соку досить трудомісткий. Але якщо у вас немає інших електричних приладів, то це непоганий спосіб.
Інгредієнти: на 4 л.
- Морква – 2,5 кг
- Вода – 2 л
- Цукор-пісок – 50 гр.
Процес приготування:
Приступимо до приготування морквяного соку через м’ясорубку на зиму. Підготуйте необхідну кількість моркви.
Моркву ретельно промийте під холодною проточною водою, обсушити, а потім очистіть від шкірки за допомогою овочечистки. Підготуйте м’ясорубку. Щоб морква вийшла дрібніше, вибирайте грати з невеликими отворами.
Очищену від шкірки моркву пропустити через м’ясорубку.
Для подрібнення моркви краще всього взяти електричну м’ясорубку. Якщо у вас немає електром’ясорубки, підійде і ручна м’ясорубка, але це значно збільшить час на процес подрібнення моркви.
Пропущену через м’ясорубку морква викладіть в каструлю з товстим дном, залити необхідною кількістю води і поставте на середній вогонь. Доведіть до кипіння, після чого зменшіть вогонь і варіть подрібнену моркву приблизно 10-15 хвилин.
Потім акуратно зніміть каструлю з вогню, обережно перелийте овочеву масу глибоку ємність і трохи остудіть.
Підготуйте сито, і застеліть його марлею, складеною в кілька шарів.
Остиглу овочеву масу акуратно за допомогою столової ложки протріть через сито. Додайте необхідну кількість цукрового піску і добре розмішайте до повного розчинення кристалів цукру.
Протерту овочеву масу вилийте в каструлю. Поставте на вогонь, доведіть до кипіння і варіть морквяний сік п’ять хвилин на повільному вогні. Тим часом добре вимийте банки і кришки з допомогою харчової соди і губки для миття посуду. Чисті банки стерилізуйте на водяній бані.
Гарячий морквяний сік зніміть з вогню і акуратно розлийте по стерильним банкам. Накрийте стерильними кришками і закатайте з допомогою закаточной машинки.
Гарячі банки з морквяним соком акуратно переверніть догори дном, закутати теплою ковдрою або махровим рушником і залиште в такому положенні до повного охолодження приблизно на добу. Після чого банки з морквяним соком переверніть і перемістіть в темне прохолодне місце на довгострокове зберігання.
Приємного насолоди!
Новости