Тісто на кефірі добре тим, що навіть після остигання воно залишається м’яким. Таке тісто ідеально підходить для м’ясної начинки, тому його так добре використовувати у приготуванні улюблених домашніх чебуреків.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Борошно пшеничне – 350 – 400 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Сіль – за смаком
- Кефір – 1 ст.
Процес приготування:
Як почати готувати м’яке тісто для чебуреків на кефірі? У миску налийте кефір, розбийте одне яйце і всипте сіль. Змішайте ці інгредієнти.
Просійте борошно і частинами починайте вводити її в кефірну масу.
Перемешивайте інгредієнти виделкою до тих пір, поки тісто не стане дуже густим.
Потім викладіть тісто на робочу поверхню, посипану борошном, продовжуйте заміс руками. Тісто повинне вийти м’яким і гладким, залиште при кімнатній температурі на 20 хвилин.
Поки тісто підходить, приготуйте начинку, а потім зліпіть чебуреки і обсмажте їх на рослинному маслі.
Приємного апетиту!
Тісто в домашніх умовах Тісто для чебуреків Тісто для чебуреків без горілки Тісто для чебуреків на кефірі