М’ясо по-французьки в духовці з помідором, сиром і грибами – відмінний варіант для повсякденного або святкового вечері. Його дуже просто готувати, а від соковитого, ароматного і красивого страви ніхто не зможе відірватися. Існує безліч варіантів приготування цього гарячого. Наш рецепт допоможе Вам приготувати його з апетитним тріо – помідорами, сиром і грибами. Якщо Ви дотримуєтеся дієти або просто не вживаєте в своєму раціоні майонез, то замініть цей інгредієнт на сметану. Виходить так само смачно!


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Свинина – 600 гр.
  • Гриби – 500 гр.
  • Помідори свіжі – 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Майонез – 200 гр.
  • Сир – 160 гр.
  • Петрушка – 0.5 пучків
  • Кріп – 0.5 пучків
  • Приправа (на вибір) – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження
  • Масло рослинне – для змазування

Процес приготування:

Готувати м’ясо по-французьки в духовці з помідором, сиром і грибами просто! Беремо вибраний шматок м’яса, промиваємо його в прохолодній воді, просушуємо з допомогою паперових рушників і нарізаємо впоперек волокон. Шматочки свинини повинні бути не дуже товстими – близько 1 див. Підготовлену нарізку перекладаємо в миску середнього розміру.

Додаємо сіль, перець, улюблені спеції за смаком, а після добре перемішуємо, щоб всі приправи рівномірно розподілилися по м’ясу.

Беремо харчову плівку і загортаємо кожен шматочок.

З допомогою кухонного молоточка відбиваємо м’ясо з двох сторін, доки у нас не вийдуть м’які шматочки. Потім знімаємо плівку.

Беремо деко або іншу жаротривку форму, змащуємо олією і викладаємо підготовлені відбивні. Розташувати їх потрібно так, щоб вони торкалися один до одного, не утворюючи просвітів.

Очищаємо цибулю від лушпиння, промиваємо його в холодній воді і нарізаємо на тонкі півкільця.

Потім рівномірно викладаємо овоч на м’ясо.

Промиваємо гриби з допомогою друшляка, трохи підсушуємо і крупно нарізаємо.

Розігріваємо сковороду, наливаємо в неї трохи рослинного масла й обсмажуємо гриби. Коли вони пустять сік, збільшуємо вогонь до максимального і продовжуємо готувати, поки не випарується вся рідина.
Порада: для м’яса по-французьки можна брати будь-які гриби: гливи, печериці або будь-лісові. Якщо використовуєте перші два види, то можна додати спеціальну приправу для грибів, щоб посилити смак.

Солимо і перчимо за смаком.

Готові гриби викладаємо на цибульний шар.

Промиваємо помідори і розрізаємо кожен плід на дві частини. Видаляємо щільні серединки, а після нарізаємо овочі товстими півкільцями.

Викладаємо нарізку на гриби так, щоб вона закривала практично всю поверхню. Трохи солимо.

Робимо тонку сіточку з 100 р. майонезу.

Промиваємо кріп і петрушку, підсушуємо і дрібно шаткуємо.

Посипаємо зеленню нашу страву в деку.

сир Пропускаємо через дрібну тертку і максимально покриваємо отриманої стружкою м’ясо.

Знову робимо сіточку з решти майонезу і відправляємо деко в заздалегідь нагріту до 200 С духовку. Засікаємо 30-35 хвилин.
Порада: якщо майонез замінюється сметаною, то краще всього використовувати 20 % молочний продукт.

Після закінчення часу дістаємо м’ясо з духовки і подаємо в гарячому вигляді разом з улюбленим гарніром: рисом, картоплею або іншими овочами. Ситного і смачного Вам вечері! Приємного апетиту!

Новости