В цьому рецепті ви дізнаєтеся, як засолити сало в розсолі холодним способом, щоб воно було найсмачнішим. Для засолювання виберіть гарне сало і бажано від свині, а не кнура, з м’ясними прошарками і без них. Для приготування смачного сала важлива правильна пропорція води, солі та спецій. На 0,5 кг сала береться 1 літр води. В рецепті вказані інгредієнти для розсолу на 1 л, 1,5 л, 2 л і 3 л розсільної заливки.
Інгредієнти: на 5 порц.
- Сало свиняче – 0.5 кг
- Вода – 1 л
- Сіль – 8 ст. л.
- Часник 8 зуб.
- Перець чорний горошок – 1 ч. л.
- Перець духмяний горошок – 16 шт.
- Лавровий лист – 2 шт.
Процес приготування:
Готувати смачний рецепт сала в розсолі холодним способом просто! Сало перед засолкою почистіть ножем і поскобліть шкірку. Потім сало промийте холодною водою, серветками приберіть всю вологу. Підготуйте в потрібній кількості спеції та часник.
Сало наріжте на шматочки в залежності від розміру посуду в якій будете солити.
Шматочки нарізаного сала пошарово укладіть в підготовлену для засолу посуд, перекладаючи кожен шар нарізаним часником.
В каструлі зваріть маринад з розрахованої кількості води і спецій. Коли маринад закипить, вогонь вимкніть, насипте до нього потрібну кількість солі і дайте постояти 10 хвилин під закритою кришкою.
Приготовленим розсолом залийте сало в посуді.
Посуд прикрийте кришкою і залиште сало в розсолі на 3 діб при звичайній домашньої температурі.
Після закінчення цього часу сало добре просолится і просочиться ароматом часнику і спецій. Розсіл з посуду злийте.
Шматочки сала обсушіть рушником, ножем очистіть від спецій, загорніть сало в харчову плівку і перекладіть на зберігання в морозилку. Приготоване смачне сало можете нарізати на тонкі скибочки і подавати з чорним хлібом та свіжою цибулею.
Приємного апетиту!
Засолювання сала холодним способом Як засолити сало в розсолі Як засолити сало з прошарками м'яса Як солити сало в розсолі з часником і спеціями