Якщо просто заготовити березовий сік на зиму здається вам занадто нудним, спробуйте приготувати з нього вітамінний напій з лимоном і імбиром. Готується він ненабагато складніше, ніж просто березовий сік з цукром, а ось за смаком виходить набагато цікавіше.
Інгредієнти: на 3 л.
- Сік березовий – 3 л
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Лимон – 1 шт.
- Імбир – 30 – 40 гр.
Процес приготування:
Як почати готувати напій з березового соку на зиму? Корінець імбиру ретельно миємо й обсушуємо. Ріжемо ножем на тонкі поперечні скибочки.
Лимон миємо й ріжемо на тонкі кухлі. Якщо трапляються кісточки, їх викидаємо.
Березовий сік проціджують через складену в два-три шаруючи марлю, після чого поміщаємо його в каструлю і ставимо на плиту. Додаємо цукровий пісок і лимон з імбиром. Доводимо все разом до кипіння, періодично помішуючи. Не кип’ятимо.
Банки моєму, стерилізуємо будь-яким підходящим способом. Після цього добре просушуємо тару. Так само чинимо і з кришками.
розливаємо В банки киплячий березовий сік разом з вмістом – кружальцями лимона і часточками імбиру. Відразу закручуємо стерилізованими банки сухими кришками. Перевертаємо тару догори дном і в такому положенні залишаємо сік остигати. Охолоджені банки прибираємо на зберігання в прохолодне темне місце.
Приємного апетиту!
Березовий сік з лимоном Березовий сік на зиму Консервація березового соку Як закатати березовий сік з лимоном в банку на 3 літри