Маслюки, приготовані без звичної очищення, виходять оригінальними і насиченим смаком. Продукт не буде гірчити, якщо дотримуватися простих правил приготування. Спробуйте простий рецепт зимової заготівлі.
Інгредієнти: на 1 л.
- Маслюки свіжі – 1 кг
- Лимонна кислота – 0,5 ч. л.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Сіль – 2 ст. л.
- Оцтова есенція – 1 ч. л.
- Часник – 2 зуб.
- Перець чорний горошок – 6 шт.
- Лавровий лист – 2 шт.
Процес приготування:
Приступимо до готування неочищених маринованих маслюків в банки на зиму. Маслюки перебираємо від листя та гілок, потім один раз кип’ятимо в чистій воді. Щоб продукт не потемнів при варінні і не став гірчити, можна відразу додати половину чайної ложки лимонної кислоти.
Прокип’ячені гриби відкладаємо в сторону і приступаємо до приготування маринаду. У літр води додаємо сіль і цукор, вкидаємо часник, лаврове листя і перець. Кип’ятимо.
Коли маринад почне кипіти, можна занурювати в нього гриби. Далі варимо заготовку на середньому вогні 20 хвилин. Додаємо есенцію.
Мариновані маслюки готові. Заздалегідь стерилізуємо банки і розподіляємо за ним заготовку. Зберігаємо в прохолодному місці.
Гриби на зиму Мариновані гриби на зиму Мариновані маслюки Мариновані маслюки з оцтом Маслюки на зиму