Справжні цінителі солоних огірочків, які стежать за фігурою, часто побоюються, що їх улюблені ласощі сприяє затримці рідини в організмі. Але, незважаючи на це, солоні огірочки володіють безліччю достоїнств – чарівний хрускіт і незабутній смак, а крім цього, в рецепті, що ми представляємо вам нижче, зовсім не використовується традиційний консервант оцет. Це робить огірочки більш корисними.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Огірки – 0.5 кг
  • Вода – 0.5 л.
  • Кріп – 2 гілки
  • Листя вишні – 2 шт.
  • Листя чорної смородини – 2 шт.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Перець чорний горошок – 2 шт.
  • Перець духмяний горошок – 2 шт.
  • Сіль – 40 гр.
  • Цукор-пісок – 60 гр.
  • Лимонна кислота – 5 гр.

Процес приготування:

Готувати огірки на зиму без оцту легко! Огірки необхідно ретельно вимити і замочити на кілька годин. Після цього позбавтеся від хвостиків на огірках з обох сторін.

Банки і кришки слід пастеризувати: гарненько вимити з харчовою содою, змити, обдати окропом, потім пастеризувати над парою.

На дно пастеризованной банки укладаємо листя, часник і спеції.

Потім банку відправляємо огірки. Вони повинні бути розміщуватися досить щільно.

Поверх огірків кладемо гілочки кропу.

Заливаємо в банки киплячу воду і накрийте їх кришкою.

Зливаємо воду з банок, потім знову заливаємо в них киплячу воду.

Через п’ятнадцять хвилин зливаємо воду в окрему каструлю, додайте туди сіль і цукор і відправте на вогонь.

В банку з огірками кладемо лимонну кислоту, потім все заливаємо рідиною з каструлі.

Залишилося закатати банки і перевернути, поки вони повністю не охолонуть.

Кисло-солодкі огірки на зиму Мариновані огірки без оцту на зиму Мариновані огірки без стерилізації на зиму Огірки з кропом на зиму Огірки з лимонною кислотою у 3-літрових банках на зиму Огірки на зиму Огірки Пальчики оближеш на зиму