Справжні цінителі солоних огірочків, які стежать за фігурою, часто побоюються, що їх улюблені ласощі сприяє затримці рідини в організмі. Але, незважаючи на це, солоні огірочки володіють безліччю достоїнств – чарівний хрускіт і незабутній смак, а крім цього, в рецепті, що ми представляємо вам нижче, зовсім не використовується традиційний консервант оцет. Це робить огірочки більш корисними.
Інгредієнти: на 1 л.
- Огірки – 0.5 кг
- Вода – 0.5 л.
- Кріп – 2 гілки
- Листя вишні – 2 шт.
- Листя чорної смородини – 2 шт.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Перець чорний горошок – 2 шт.
- Перець духмяний горошок – 2 шт.
- Сіль – 40 гр.
- Цукор-пісок – 60 гр.
- Лимонна кислота – 5 гр.
Процес приготування:
Готувати огірки на зиму без оцту легко! Огірки необхідно ретельно вимити і замочити на кілька годин. Після цього позбавтеся від хвостиків на огірках з обох сторін.
Банки і кришки слід пастеризувати: гарненько вимити з харчовою содою, змити, обдати окропом, потім пастеризувати над парою.
На дно пастеризованной банки укладаємо листя, часник і спеції.
Потім банку відправляємо огірки. Вони повинні бути розміщуватися досить щільно.
Поверх огірків кладемо гілочки кропу.
Заливаємо в банки киплячу воду і накрийте їх кришкою.
Зливаємо воду з банок, потім знову заливаємо в них киплячу воду.
Через п’ятнадцять хвилин зливаємо воду в окрему каструлю, додайте туди сіль і цукор і відправте на вогонь.
В банку з огірками кладемо лимонну кислоту, потім все заливаємо рідиною з каструлі.
Залишилося закатати банки і перевернути, поки вони повністю не охолонуть.
Кисло-солодкі огірки на зиму Мариновані огірки без оцту на зиму Мариновані огірки без стерилізації на зиму Огірки з кропом на зиму Огірки з лимонною кислотою у 3-літрових банках на зиму Огірки на зиму Огірки Пальчики оближеш на зиму