Мариновані огірки є прекрасним варіантом закуски, а також доповненням до гарячих страв. У цьому рецепті ми пропонуємо використовувати замість оцту, традиційного консерванту, лимонну кислоту. Вийде нітрохи не гірше. Вибираючи огірки для маринування, варто віддавати перевагу овочам невеликого розміру.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Вода – 1 л
- Лимонна кислота (на 1 л банку) – 0.33 ч. л.
- Огірки – 0.5 кг
- Кріп – 3 гілки
- Сіль – 1,5 ч. л.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування огірків на зиму без цукру? Ретельно вимийте огірки, потім залийте їх чистою холодною водою і залиште на пару годин.
Зливаємо воду і позбавляємося від огіркових хвостиків з обох сторін.
Пастеризують банки: помийте, сполосніть, потім потримайте кілька хвилин над парою або в духовій шафі. Вимитий кріп викладаємо на дно пастеризованной банки.
Щільно укладаємо поверх кропу огірки.
Потім банку заливаємо киплячу воду, залишаємо на п’ятнадцять хвилин і зливаємо її.
Знову заливаємо огірки киплячою водою і також залишаємо на п’ятнадцять хвилин.
Зливаємо воду в окрему каструлю, додаємо в неї сіль. Через хвилин вливаємо цей розсіл в банку з огірками, додавши до них лимонну кислоту.
Закочує банки, перевертаємо їх і залишаємо в спокої на добу. Після цього нашу заготовку можна перенести в льох.
Мариновані огірки на 1 літрову банку на зиму Огірки без хрону на зиму Огірки з кропом на зиму Огірки на 1.5 літрову банку на зиму Огірки на зиму без цукру Огірки під залізну кришку на зиму