Зробіть свої зимові заготовки і приготуйте огірки і помідори в желатині. Таку апетитну закуску ви точно не пробували. Огірки виходять хрусткими, помідори тримають форму, а заливка виходить густий і ароматною.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Огірки – 250 гр.
  • Помідори свіжі – 250 гр.
  • Цибуля ріпчаста – за смаком
  • Для маринаду: –
  • Цукор-пісок – 3 ст. л.
  • Сіль – 0,5 ст. л.
  • Оцтова есенція – 0.5 ч. л.
  • Желатин харчовий – 1 ч. л.
  • Перець духмяний горошок – 5 шт.
  • Вода – 1,5 склянки

Процес приготування:

Як приготувати огірки і помідори в желатині на зиму. Підготуйте банки, ретельно вимийте і стерилізуйте в мікрохвильовій печі або в духовій шафі.

Помідори і огірки ретельно промийте під холодною проточною водою, обсушити.

Помідори наріжте часточками, вирізати плодоніжку, огірки наріжте кружечками, обрізавши кінчики.

Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і нарізати довільно.

На дно стерильних банок викладіть запашний перець горошком. Заповніть банки нарізаними огірками та помідорами, зверху укладіть ріпчасту цибулю. Укладати інгредієнти можете в будь-якій послідовності, чергуючи їх. Зверху всипте по чайної ложки желатину.

У каструлю налийте воду. Додайте цукор і сіль. Поставте каструлю на вогонь. Доведіть до кипіння.

Зніміть з вогню і влийте оцтову есенцію. Залийте приготовленим маринадом банки, покладіть в каструлю, застелену рушником, налийте теплої води по плічка, доведіть до кипіння і стерилізують 15 хвилин.

Гарячі банки загорніть машинкою і переверніть догори дном, закутайте і залиште до повного охолодження на добу. Потім перемістіть банки у прохолодне місце.

Приємного апетиту!

Мариновані помідори в 3-х літрових банках Мариновані помідори з цибулею Мариновані помідори класичні Помідори в желе на зиму Помідори на зиму пальчики оближеш Салат з помідорів з огірками на зиму Солодкі помідори з цибулею на зиму Солодкі помідори на зиму