Закачування огірків на оцтовій основі виходять абсолютно особливими і за смаком нагадують покупні. Готувати їх дуже просто, так як оцет ще і сприяє тривалому зберіганню.
Інгредієнти: на 4 л.
- Огірки – 2 кг
- Листя хрону – 2 шт.
- Перець чорний горошок – 6 шт.
- Парасольки кропу – 2 шт.
- Часник – 4 зуб.
- Листя чорної смородини – 2 шт.
- Оцет столовий 9% – 4 ст. л.
- Сіль – 4 ч. л.
- Цукор-пісок – 6 ч. л.
Процес приготування:
Рецепт огірків на зиму з оцтом простий у приготуванні! Огірки промиваємо і відправляємо в воду настоятися 1,5 години. Потім відрізаємо у них кінчики.
Листя смородини, хрону моєму. Також промиваємо парасольки кропу.
Розкладаємо їх по банках, в кожну по 1.
Часник чистимо і кладемо в банку по 3 шт.
Туди ж відправляємо по кілька горошин чорного перцю.
Тепер заливаємо оцет по 2 ст. л. на літрову банку, і засипаємо цукор і сіль (ділимо кількість порівну).
Викладаємо огірки і заливаємо їх холодною водою. Накриваємо кришками.
Ставимо банки в каструлю, заливаємо її на половину водою і ставимо на плиту.
Доводимо до кипіння, потім тримаємо ще 3-4 хв. і закочує банки.
Приємного апетиту!
Закручування огірків на зиму Консервовані огірки на зиму Мариновані огірки на зиму Огірки в листі хрону на зиму Огірки з часником на зиму Солодкі мариновані огірки з оцтом в літрових банках на зиму