Швидкий і простий спосіб заготівлі огірків на зиму. Тому він користується такою популярністю у господинь. А щоб смак огірків був насиченішим, додамо трохи кропу, листя хрону і вишні. Ці нехитрі дрібниці зроблять закатку неймовірно апетитною.


Інгредієнти: на 20 л.

  • Огірки – 1,5 – 2 кг
  • Сіль – 100 гр.
  • Цукор-пісок – 50 гр.
  • Листя хрону – 1 шт.
  • Кріп або Парасольки кропу – 1 шт.
  • Листя вишні – 3 шт.
  • Листя чорної смородини – 3 шт.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Часник – 5 зуб.
  • Перець чорний мелений – 1 ст. л.
  • Вода питна – 1 – 1,2 л.

Процес приготування:

Рецепт огірків на зиму під капронову кришку простий у приготуванні! Огірки потрібно добре промити водою, бажано замочити на кілька годин (1-2). Потім відрізати кінчики з двох сторін.

Листя смородини, вишні, хрону і кропу промиваємо і даємо їм підсохнути.

Часник чистимо і ріжемо зубчики на кілька шматочків.

Складаємо половину листя, частина часнику і горошини перцю на дно 3 літрової банки. Щільно викладаємо огірки і зверху ще кілька листя смородини, вишні і т. д.


Кип’ятимо воду, засипаємо в неї сіль і цукор і розмішуємо. Заливаємо її в банку. Закриваємо капроновою кришкою (кришку перед цим опустити на кілька хвилин в окріп, щоб вона простерилизовалась). Даємо охолонути при кімнатній температурі і ставимо банку в холод. Через місяць огірки готові.

Приємного апетиту!

Заготовки на зиму Засолювання огірків без оцту в 3-х літрових банках на зиму Засолювання огірків без оцту в літрових банках на зиму Засолювання огірків в 3-х літрових банках на зиму Розсіл для засолювання огірків на 1 літр на зиму Солоні огірки на зиму