Огірки на зиму по-болгарськи улюблені багатьма сім’ями за гармонійний смак, корисність і прекрасне зберігання в будь-яких умовах. Особливою популярністю огірки по-болгарськи користувалися в радянські часи, коли цей товар був дефіцитним. Хоч часи змінилися, ця закуска по-як і раніше займає почесне місце на сімейних обідах і званих вечерях.
Інгредієнти: на 2 л.
- Огірки – 1 кг
- Часник – 3 зуб.
- Цукор-пісок – 6 ч. л.
- Сіль – 3 ч. л.
- Гірчиця французька – 1 щіпка
- Перець чорний горошок – 0.5 ч. л.
- Листя вишні – 2 – 3 шт.
- Листя чорної смородини – 2 – 3 шт.
- Парасольки кропу – 2 – 3 шт.
- Оцет столовий 9% – 3 ст. л.
Процес приготування:
Щоб приготувати огірки на зиму по-болгарськи, банку для огірків простерилізувати. Огірки помити, обсушити на кухонному рушнику.
У банку покласти чорний перець горошком, зерна гірчиці і довільно нарізаний часник. У огірків відрізати кінчики, причому з одного кінця відрізати до зерняток.
Щільно укласти в банку огірки, залити їх окропом. Залишити так на півгодини.
У каструлі закип’ятити воду з листям вишні і смородини, парасольками кропу. В цей час злити воду з банки з огірками, а замість неї залити гарячий маринад. У банку засипати сіль і цукор, додати оцет. Банку з огірками закатати, перегнути догори дном. Поставити на добу в тепле місце, обгорнувши ковдрою. Потім можна переставити в інше місце. Огірки на зиму по-болгарськи відмінно зберігаються при кімнатній температурі, взимку ви зможете сповна насолодитися їх приголомшливим смаком.
Засолювання огірків з гірчицею на зиму Кисло-солодкі огірки на зиму Консервовані огірки в літрових банках на зиму Консервовані огірки на зиму Мариновані огірки без стерилізації на зиму Огірки без хрону на зиму Огірки з насінням гірчиці на зиму Огірки з сухою гірчицею в банках на зиму