Зимові консерви в маленьких банках зручні і гарні тоді, коли хочеться лише трохи пригоститися. Крім того, огірки, знаходяться в обсязі півлітра, і самі будуть маленькими, що зробить їх ще більш хрусткими.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Огірки (невеликі) – 1 кг
  • Парасольки кропу – 5 шт.
  • Часник – 4 зуб.
  • Перець чорний мелений – 10 шт.
  • Лавровий лист – 4 шт.
  • Перець чилі – за смаком
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Цукор-пісок – 2 ч. л.
  • Оцет столовий 9% – 50 гр.

Процес приготування:

Як приготувати огірки на зиму в пів-літрових банках? Ретельно промиваємо огірки. Відрізаємо кінчики. Вимочуємо в холодній воді 1-2 години.

Підготуємо спеції. Листя, парасольки акуратно промиваємо. Часник чистимо, чилі подрібнюємо. Якщо останній і додаємо, то зовсім трохи.

Стерилізуємо банки. На дно викладаємо половину підготовлених спецій.

Викладаємо в банки отмоченные огірки. Зверху розподіляємо залишилися спеції.

Кип’ятимо воду і відразу ж вливаємо її в огірки. Чекаємо 15 хвилин і зливаємо назад в каструлю.


В кожну банку додаємо сіль і цукор.

В каструлі знову кип’ятимо розсіл, вливаємо в нього оцет, перемішуємо і заливаємо в огірки.

Накриваємо банки кришками і закатуємо.

Зимова заготівля готова!

Закуска з огірків на зиму Мариновані огірки без стерилізації на зиму Мариновані огірки з оцтом без стерилізації на зиму Мариновані огірки з оцтом на зиму Огірки на зиму Солодкі мариновані огірки на зиму