Болгарські солоні огірочки з оцтовою есенцією готуються дуже швидко і легко. Закуска на довгий час може стати вашим улюбленим доповненням до сімейних обідів.
Інгредієнти: на 2 л.
- Огірки – 1 кг
- Оцтова есенція – 50 гр.
- Сіль – 1 ч. л.
- Цукор-пісок – 2 ч. л.
- Парасольки кропу – 3 шт.
- Перець чорний мелений – 5 шт.
Процес приготування:
Як почати готувати огірки по-болгарськи з есенцією? Огірки миємо і заливаємо холодною водою на 3-4 години. Якщо овочі свіжозібрані, то можна пропустити цю процедуру.
На дно чистої банки заливаємо оцтову есенцію: 50 грам на літр. Туди ж висипаємо промиті і подрібнені парасольки кропу, горошини перцю. Викладаємо огірки щільно і засипаємо сіллю і цукром. Прикриваємо кришкою. У великій каструлі ставимо воду на плиту для стерилізації.
На дно каструлі рекомендується покласти рушник, а потім вже ставити банки. Чекаємо закипання, тримаємо банки з огірками на плиті 3-5 хвилин. Дістаємо, закатуємо і перевертаємо догори дном. Болгарські огірочки з есенцією готові!
Закуска з огірків на зиму Консервовані огірки в літрових банках на зиму Мариновані огірки з оцтом на зиму Огірки без часнику на зиму Огірки з кропом на зиму Огірки на зиму Огірки Пальчики оближеш на зиму