Огірки по-болгарськи з гірчицею – зовсім не складна в приготуванні заготівля, але в той же час вона відрізняється від звичної нам консервації незвичайним смаком. Якщо ви хочете хоча б трохи зануритися в кулінарну культуру Болгарії, то огірочки, приготовані таким способом – спеціально для вас.
Інгредієнти: на 2 л.
- Вода – 800 мл
- Морква – 1 шт.
- Огірки – 1 кг
- Лавровий лист – 1 шт.
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
- Сіль – 1,5 склянки
- Оцет столовий 9% – 6 ст. л.
- Петрушка – 1 пучок
- Цибуля ріпчаста – 0.5 головок
- Часник – 5 зуб.
Процес приготування:
Гарненько промиваємо свіжі огірки і заливаємо їх холодною водою. Даємо огірочків настоятися приблизно три години для того, щоб вони краще хрустіли. Найкраще віддавати перевагу огіркам невеликого розміру.
Займемося маринадом. Для цього у велику каструлю наливаємо 800 мл. води розводимо в ній три столові ложки цукру і півтори ложки солі. Потім маринад необхідно прокип’ятити.
Підготуйте спеції. Очистіть часник і моркву, наріжте її кільцями.
В чисту пастеризованную банку викладаємо огірки побільше, потім спеції, подрібнену моркву, зубчики часнику, петрушку, лавровий лист, цибулю, потім відправляємо в банку огірочки поменше.
Відразу після того, як маринад закипів, його необхідно розлити по банках. Потім додаємо в банки оцет.
Беремо велику каструлю або емальований таз, вистилаємо дно вафельним рушником, складеним вдвічі, заливаємо туди воду і кип’ятити її. У киплячу воду відправляємо банки з маринадом, які повинні залишатися там, поки огірки не стануть оливкового кольору. Приблизно це займає п’ять-сім хвилин.
Фінальний етап – витягаємо банку з каструлі, закатуємо кришкою і перевертаємо до повного охолодження її вмісту.
Закуска з огірків на зиму Мариновані огірки без оцту в 1.5 літрових банках на зиму Мариновані огірки з цибулею на зиму Огірки на 1.5 літрову банку на зиму Огірки на зиму Солодко-солоні огірки на зиму