Вперше огірки по-болгарськи з морквою і цибулею спробувала в гостях у далекої родички. Тепер цим рецептом користуюся сама і знайомим рекомендую. Огірки виходять з ідеальним смаковим поєднанням – всього в міру.
Інгредієнти: на 12 л.
- Огірки – 6 кг
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
- Сіль велика – 2 ст. л.
- Цибуля ріпчаста – 3 головки
- Морква – 3 шт.
- Оцтова есенція – 2 ч. л.
- Перець запашний – за смаком
- Лавровий лист – за смаком
- Кріп – за смаком
- Листя хрону – за смаком
Процес приготування:
Приступимо до готування огірків по-болгарськи з морквою і цибулею. Підготуйте необхідні продукти. Банки добре помийте стерилізуйте зручним для вас способом. Огірки ретельно вимийте і перекладіть у велику ємність, залийте холодною водою і залишити вимочуватися на 3-4 години. Морква помийте і очистіть, потім наріжте кружечками. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і наріжте кільцями.
Листя хрону і парасольки кропу обдайте окропом. На дно стерильних банок викладіть хрін і кріп, лавровий лист і запашний перець горошком. Щільно один до одного укладіть вимочені огірочки. Зверху розкладіть нарізані кільця ріпчастої цибулі і кружечки моркви.
Заздалегідь підготуйте окріп. Залийте їм банки з огірками, накрийте стерильними кришками і залиште на 20-25 хвилин. Після закінчення часу воду злити в каструлю, додайте цукровий пісок і велику сіль. Доведіть до кипіння, влийте оцтову есенцію. Приготовленим маринадом залийте огірки.
З допомогою закаточной машинки загорніть банки з огірками. Банки переверніть догори дном, закутайте чим-небудь теплим і залиште в такому вигляді до повного охолодження приблизно на добу. Потім захололі банки приберіть на зберігання в прохолодне місце, типу підвали або погреби.
Приємного апетиту!
Мариновані огірки без оцту в 3-літрових банках на зиму Мариновані огірки без стерилізації на зиму Мариновані огірки з оцтом без стерилізації на зиму Огірки без часнику на зиму Огірки з цукром на зиму Солодкі мариновані огірки в 3-літрових банках на зиму Солодко-солоні огірки на зиму