Овочеві салати, заготовлені на зиму, господині подають на стіл в якості закусок і гарнірів до м’ясних страв. Це допомагає заощадити час і завжди мати на столі страви з овочів.
Інгредієнти: на 2 л.
- Огірки – 1 кг
- Часник – 3 – 4 зуб.
- Сіль – 25 гр.
- Цукор-пісок – 50 гр.
- Гірчиця порошок – 1 ст. л.
- Оцет столовий 9% – 50 мл
- Масло соняшникова 50 мл
- Перець чорний мелений – 0.5 ч. л.
Процес приготування:
Приступимо до готування огірків по-корейськи на зиму з гірчицею. Огірки дрібно наріжте або натріть на тертці для салату «Морква по-корейськи».
До нарізаних огірків додайте пропущений через прес часник, сіль, цукор, суху гірчицю, мелений перець, оцет і олію. Ретельно перемішайте і залиште на 2 години, періодично перемішуйте овочі.
Банки і кришки для салату стерилізуйте. Розкладіть салат по банкам, прикрийте їх кришками. Банки разом з салатом стерилізують в окропі 15 мнуть, потім загорніть кришки.
Готову закатку залиште остигати при кімнатній температурі, потім поставте в прохолодне місце на зберігання.
Приємного апетиту!
Закуска з огірків на зиму Консервовані огірки в літрових банках на зиму Консервовані огірки з оцтом на зиму Огірки з оцтом 9% на зиму Салат з огірків з гірчицею на зиму Салати без помідорів на зиму Салати з огірків на зиму