Овочеві салати, заготовлені на зиму, господині подають на стіл в якості закусок і гарнірів до м’ясних страв. Це допомагає заощадити час і завжди мати на столі страви з овочів.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Огірки – 1 кг
  • Часник – 3 – 4 зуб.
  • Сіль – 25 гр.
  • Цукор-пісок – 50 гр.
  • Гірчиця порошок – 1 ст. л.
  • Оцет столовий 9% – 50 мл
  • Масло соняшникова 50 мл
  • Перець чорний мелений – 0.5 ч. л.

Процес приготування:

Приступимо до готування огірків по-корейськи на зиму з гірчицею. Огірки дрібно наріжте або натріть на тертці для салату «Морква по-корейськи».

До нарізаних огірків додайте пропущений через прес часник, сіль, цукор, суху гірчицю, мелений перець, оцет і олію. Ретельно перемішайте і залиште на 2 години, періодично перемішуйте овочі.


Банки і кришки для салату стерилізуйте. Розкладіть салат по банкам, прикрийте їх кришками. Банки разом з салатом стерилізують в окропі 15 мнуть, потім загорніть кришки.

Готову закатку залиште остигати при кімнатній температурі, потім поставте в прохолодне місце на зберігання.

Приємного апетиту!

Закуска з огірків на зиму Консервовані огірки в літрових банках на зиму Консервовані огірки з оцтом на зиму Огірки з оцтом 9% на зиму Салат з огірків з гірчицею на зиму Салати без помідорів на зиму Салати з огірків на зиму