Огірки, закочені на зиму в томатному соку – це не тільки дуже смачно, але ще й зручно. Це готовий овочевий гарнір до будь-якої м’ясної страви. Все, що потрібно – це розкрити банку і розкласти готові пікантні огірочки по тарілках.


Інгредієнти: на 4 л.

  • Огірки – 2,5 кг
  • Томатний сік або Томатний соус – 1 л
  • Вода – 1 л
  • Олія соняшникова – 1 ст.
  • Оцет столовий 9% – 150 гр.
  • Часник – 2 гр.
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Сіль – 50 гр.

Процес приготування:

Щоб приготувати огірки в томатному соку, огірки ретельно промиваємо й обсушуємо. Розрізаємо їх на кружальця невеликої товщини, орієнтовно 7-10 міліметрів.

Томатний сік з’єднуємо з вказаною кількістю води в широкій мисці або каструлі.

Додаємо цукровий пісок, сіль і рослинне масло.

Перемішуємо і ставимо на плиту. Доводимо суміш до кипіння.

У момент закипання томатної суміші додаємо в ємність нарізані огірки, перемішуємо і варимо протягом двадцяти хвилин при кипінні низької інтенсивності. Періодично помішуємо, щоб огірки приготувалися рівномірно.

наприкінці варіння кладемо часник і вливаємо оцет.

Гарячі огірки в томатному соку розкладаємо по простерилизованным сухим банкам, закатуємо простерилизованными кришками і даємо повністю охолонути.

Прибираємо на зберігання в прохолодне темне місце.

Приємного апетиту!

Консервовані огірки на зиму Огірки в томатній заливці з часником на зиму Огірки в томатному соусі на зиму Огірки гарячим способом на зиму Огірки кільцями на зиму Різані огірки на зиму Салат з огірків в томаті на зиму