Огірки по-корейськи на зиму з приправою чим-чим – по-справжньому пряний, пікантний рецепт закаток. Проте він сподобається не тільки любителям гострого, в помірних кількостях ця закуска відмінно поєднується з м’ясом або рибою так, що гостроти навіть не відчувається.
Інгредієнти: на 4 л.
- Огірки – 2 кг
- Морква – 600 гр.
- Часник – 4 зуб.
- Цукор-пісок – 0,5 склянки
- Оцет столовий 9% – 0,5 склянки
- Масло рослинне – 0,5 склянки
- Сіль – 2 ст. л.
- Приправа чим-чим – 1 ст. л.
Процес приготування:
Як почати готувати огірки по-корейськи на зиму з приправою чим-чим? Огірки помити, замочити в холодній воді на кілька годин.
У огірків відрізати кінчики, нарізати на великі шматочки.
Морква помити, очистити, натерти на спеціальній тертці для корейської моркви.
Часник почистити, нарізати пластинками, за бажанням додати нарізаний червоний перець. Всі інгредієнти змішати в глибокій мисці.
Зробити заправку для салату: змішати в окремій ємності цукор, оцет, рослинне масло, сіль і приправу чим-чим.
Залити заправкою овочі, ретельно все перемішати.
В стерилізовані банки щільно викласти огірки по-корейськи. Банки закатати. Зберігати в темному і прохолодному місці.
Огірки по-корейськи на зиму з приправою чим-чим готові!
Закуска з огірків на зиму Консервовані огірки з оцтом на зиму Огірки на зиму Салат з моркви на зиму Салат з огірків з часником на зиму Салати без цибулі на зиму Салати на зиму Салати у власному соку на зиму