Хочу поділитися чудовим рецептом маринованих огірків на зиму. Розрахунок інгредієнтів наведено на 1,5-літрову банку – ідеальний об’єм ємності, відкривши яку, огірочки враз розлітаються і не залишаються киснути в холодильнику.
Інгредієнти: на 1.5 л.
- Огірки – 800 гр.
- Вода – 0.6 л
- Перець чорний горошок – 5 шт.
- Кріп – за смаком
- Діжонська гірчиця – 1.5 ч. л.
- Часник – 2 зуб.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Оцет столовий 9% – 150 мл
- Цукор-пісок – 7 ст. л.
- Сіль велика – 2 ст. л.
Процес приготування:
Приступимо до готування огірків на зиму в 1,5 літрову банку. Свіжозібрані домашні огірочки ретельно промийте в проточній воді. Перекладіть у велику ємність – таз або каструлю. Залийте холодною водою і залишити вимочуватися на 2-3 години. Після закінчення часу ще раз промийте, дайте обсохнути і обріжте кінчики.
Поки огірки вимочуються, помийте банки з допомогою губки для миття посуду і миючого засобу. Поставте стерилізувати на водяну баню, в мікрохвильову піч або духовку. Добре помийте зелень кропу. Очистіть від лушпиння часник. На дно стерильних банок викладіть кріп, лавровий лист і часник
Підготовлені огірочки розподіліть по банку таким чином, щоб залишилося якомога менше пустого місця. Заздалегідь закип’ятіть воду в чайнику або каструлі і повністю залийте банки з огірками, накрийте чистим кришками, попередньо обдавши їх окропом. І залиште на 3 години.
В каструлю злийте воду з банок, додайте цукровий пісок, велику сіль і столовий оцет. Доведіть до кипіння.
В банки додайте чорний перець горошком і гірчицю в зернах.
Банки з огірками залийте приготовленим гарячим маринадом і добре закрутіть кришками. Переверніть закручені банки догори дном. Накрийте ковдрою і залиште до повного охолодження.
Потім перемістіть банки в темне прохолодне місце для довгострокового зберігання.
Приємного апетиту!
Закуска з огірків на зиму Консервовані огірки з оцтом на зиму Мариновані огірки на зиму Огірки в гірчичній заливці на зиму Огірки гарячим способом на зиму Огірки з кропом на зиму Солодкі мариновані огірки з оцтом в літрових банках на зиму