Якщо порівнювати мариновані і солоні огірки, то в чому їх відмінність? Правильно, мариновані огірки заливаються маринадом з спецій і мають кислий смак пряний. Приготувавши на зиму огірочки за даним рецептом, ви здивуєтеся, які вони вийшли хрусткі і ароматні. Зазначене кількість компонентів розраховане на дві літрові банки огірків.
Інгредієнти: на 2 л.
- Огірки – 1 кг
- Часник – 4 зуб.
- Листя хрону – 1 шт.
- Кріп або Парасольки кропу – 2 шт.
- Листя чорної смородини – 4 шт.
- Перець чорний горошок – 6 шт.
- Перець духмяний горошок – 8 шт.
- Цукор-пісок – 4 ст. л.
- Сіль – 1 ст. л.
- Вода – 1 л
- Оцет столовий 9% – 2 ст. л.
- Гвоздика – 2 шт.
Процес приготування:
Готувати огірків на зиму в літрових банках легко! Для консервації вибираємо свіжі, без млявих боків і слідів псування огірки. Розмір огірочків повинен бути невеликим, не більше 12-13 див. Щоб овочі вийшли хрусткими, обов’язково використовуйте огірки тільки з пухирцями і рівномірним зеленим кольором.
Відібрані огірки слід ретельно промити і залити холодною водою на 4 години. Якщо вода встигне нагрітися, змініть її на холодну.
Зелень, необхідну для консервації, також промиваємо. Всі спеції готуємо в потрібному за рецептом кількості.
Літрові банки і кришки стерилізуємо зручним і звичним для вас способом.
В стерилізовані банки укладаємо по одному парасольки кропу.
Листя смородини і хрін також розділіть на дві частини і помістіть в банки.
Сюди ж укладаємо по два зубчики часнику і по три горошини чорного перцю.
Наступний крок – укладаємо в банки настоявшиеся огірки. Намагайтеся укладати їх таким чином, щоб вони займали максимальний простір і щільно прилягали один до одного.
Далі заливаємо банки з огірками окропом і залишаємо в такому стані на 15 хвилин.
В цей час приготуємо маринад. У каструлю вливаємо воду, додаємо до неї цукровий пісок, сіль, гвоздику і запашний перець. Ставимо каструлю на вогонь, доводимо до кипіння, чекаємо пару хвилин і знімаємо з вогню. Відразу вливаємо в маринад оцет.
З огірків зливаємо рідину і заливаємо їх готовим гарячим маринадом. Закриваємо кришками. Можна використовувати як закручуються кришки, так і кришки під закатку.
Банки з огірками перевертаємо догори дном, закутуємо в щільне ковдру і залишаємо остигати на добу. Через деякий час огірочки будуть готові, але краще відкрити їх взимку.
Приємного вам апетиту!
Консервовані огірки в літрових банках на зиму Консервовані огірки з оцтом на зиму Мариновані огірки без оцту в літрових банках на зиму Мариновані огірки з оцтом в літрових банках на зиму Мариновані огірки на зиму Огірки в листі хрону на зиму Огірки з кропом на зиму Огірки з цукром на зиму