Хочу запропонувати шалено смачний і ароматний рецепт консервованих огірків в томатній пасті з часником на зиму. У нашій родині всі великі любителі гострих страв, спецій і приправ, і, звичайно, часник – не виняток. Тому цей рецепт займає особливе місце у нас вдома.


Інгредієнти: на 5 арк.

  • Огірки – 2,5 кг
  • Томатна паста – 300 гр.
  • Вода – 200 мл
  • Перець чорний горошок – 10 шт.
  • Перець духмяний горошок – 10 шт.
  • Часник – 3 головки
  • Масло рослинне – 0,5 склянки
  • Оцет столовий 9% – 1 ст. л.
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Сіль – 0,5 ст. л.

Процес приготування:

Щоб приготувати огірки в томатній пасті з часником на зиму, огірки ретельно вимийте в прохолодній проточній воді, обріжте кінчики з двох сторін, викладіть в глибоку ємність і залийте великою кількістю холодної води. Залиште замачиваться на 1-1,5 години.

В глибоку металеву ємність викладіть необхідну кількість томатної пасти, влийте питну воду, ретельно перемішайте до повного розчинення. Влийте рослинне масло, додайте необхідну кількість цукрового піску і солі, перемішайте і поставте на середній вогонь. Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і прокип’ятіть 10-15 хвилин.

Після закінчення часу, вийміть огірки з води, ще раз промийте і обсушити, виклавши на чисте сухе кухонне рушник, потім наріжте не дуже тонкими кружальцями.

Часник очистіть від лушпиння, промийте під холодною водою, а потім пропустіть через прес, натріть на дрібній тертці або подрібніть за допомогою блендера.

У киплячий маринад викладіть підготовлені огірки, подрібнений часник, чорний перець горошком і влийте необхідну кількість столового оцту.

Ретельно перемішайте і варіть закуску 10 хвилин, періодично помішуючи.

Банки ретельно промийте в теплій воді і стерилізуйте зручним для вас способом – в мікрохвильовій печі, в духовій шафі або на водяній бані. Кришки закип’ятіть в каструлі або обдайте окропом з чайника. На дно стерильних банок викладіть запашний перець горошком.

Підготовлені банки заповніть ароматною закускою з огірків в томатній пасті з часником, накрийте стерильними кришками і поставте в заздалегідь підготовлену каструлю, дно якої застелене кухонним рушником, налийте теплої води по плечики банок, поставте на вогонь, і стерилізують 10 хвилин після закипання.

Акуратно вийміть гарячі банки з огірками в томатній пасті з часником і добре закрутіть кришками. Гарячі банки з закускою переверніть догори дном, закутати теплою ковдрою і залиште в такому положенні до повного охолодження приблизно на добу.

Після чого охолоджені банки з неймовірно смачною закускою перемістіть на зберігання в прохолодне темне місце.

Приємного апетиту!

Закручування огірків на зиму Консервовані огірки в літрових банках на зиму Мариновані огірки з оцтом в літрових банках на зиму Огірки з часником на зиму Солодкі мариновані огірки з оцтом в літрових банках на зиму Солодкі мариновані огірки на зиму шматочками Огірки на зиму