З великим задоволенням хочу поділитися рецептом смачних огірків з аспірином в літрових банках на зиму. Цей рецепт переходить у нашій родині з покоління в покоління. Процес приготування до неподобства простий, а в результаті виходять смачні та хрусткі огірочки.
Інгредієнти: на 2 л.
- Огірки – 1.2 кг
- Перець чорний горошок – 10 шт.
- Листя хрону – 1 шт.
- Листя чорної смородини – 4 шт.
- Часник – 4 зуб.
- Для розсолу: –
- Вода – 0.8 – 1 л
- Аспірин – 1 шт.
- Сіль – 2 ст. л.
Процес приготування:
Приступимо до готування огірків з аспірином у 2 літрових банках на зиму. Вимийте банки, стерилізуйте будь-яким зручним для вас способом.
Листя чорної смородини, хрону добре промийте під холодною водою і струсіть від зайвої вологи.
В стерильні банки укладіть необхідну кількість зелені. Часник очистіть від лушпиння, промийте під водою і викладіть на дно банок.
У кожну банку додати чорний перець горошком. Потім якомога щільніше заповніть банки огірками.
Приготуйте розсіл. У невелику каструлю насипте необхідну кількість солі, потім налийте холодну воду. Ретельно перемішайте розсіл і залийте ним банки з огірками. Банку накрийте стерильною кришкою і залиште при кімнатній температурі на 2-3 дні.
Після чого зніміть піну, яка утворилася.
На банку надіньте спеціально кришку з отворами, і злийте розсіл в каструлю з товстим дном.
Каструлю з розсолом поставте на вогонь і доведіть до кипіння. Гарячим розсолом акуратно залийте банки з огірками.
Таблетку аспірину потовчіть і додайте в кожну банку.
Банки закрутіть стерильними кришками, а потім переверніть догори дном. Накрийте теплою ковдрою і залиште в такому стані до повного охолодження.
Потім переверніть банки і перемістіть їх на зберігання в прохолодне місце. Готові огірочки з аспірином подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Консервовані огірки в 2-х літрових банках на зиму Мариновані огірки без оцту в 2 літрових банках на зиму Мариновані огірки на зиму Огірки без оцту на зиму Огірки з аспірином на зиму Огірки з часником на зиму Огірки на зиму