Солоні огірки – універсальна закуска, яку готують практично всі господині на зиму. Солоні огірки можна використовувати в якості самостійної закуски або для приготування розсольників, солянок, а також популярних салатів, типу вінегрету або салату олів’є. Я хочу запропонувати приготувати огірки з горілкою і лимонною кислотою.


Інгредієнти: на 4 л.

  • Огірки – 2 кг
  • Петрушка – 1 пучок
  • Перець чилі – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Парасольки кропу – 4 шт.
  • Листя хрону – 2 шт.
  • Листя чорної смородини – 5 шт.
  • Листя вишні – 5 шт.
  • Часник – 1 головка
  • Для розсолу: –
  • Вода – 1,3 л.
  • Горілка – 3 ст. л.
  • Перець чорний горошок – 5 шт.
  • Лавровий лист – 4 шт.
  • Сіль – 3 ст. л.

Процес приготування:

Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Огірки і гострий перець добре промийте під проточною водою.

Кріп і петрушку також промийте і струсіть від зайвої вологи. Банки добре вимити в теплій воді з використанням харчової соди, а потім стерилізуйте на водяній бані. Часник очистіть від лушпиння, промийте і викладіть на дно банки.

На дно викладіть частину підготовлені зелені, а також гіркий перець і ріпчасту цибулю, попередньо очищену від лушпиння та порізану кільцями.

Обріжте кінчики огірків, а потім щільно розмістіть їх у підготовлені банки. Потім викладіть ще одну частину зелені.

Після чого повністю заповніть банку огірками, а зверху додайте решту зелень. Приготуйте розсіл.

В каструлю з товстим дном налити необхідну кількість води. Потім додайте петрушку, а також листя хрону, чорної смородини і вишні, попередньо промиті під холодною водою. Додайте чорний перець горошком і лавровий лист, всипте необхідну кількість солі. Добре перемішайте і поставте на середній вогонь. Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і прокип’ятіть декілька хвилин.

Гарячим розсолом акуратно залийте банки з огірками. Залиште банку з огірками при кімнатній температурі на 2 дні.

Потім розсіл злити в каструлю і доведіть до кипіння. Після чого додайте лимонну кислоту і горілку, і відразу ж залийте банки з огірками. Кришки обдайте окропом або прокип’ятіть в окремій каструлі.

З допомогою закаточной машинки загорніть банки. Гарячі банки акуратно переверніть догори дном і закутайте чим-небудь теплим, наприклад, ковдрою або махровим рушником. Після повного охолодження переверніть банки, і перемістіть їх в прохолодне темне місце.

Приємного апетиту!

Засолювання огірків з горілкою на зиму Мариновані огірки без оцту в 1.5 літрових банках на зиму Мариновані огірки на 3-х літрову банку на зиму Огірки без оцту і без стерилізації на зиму Огірки гарячим способом на зиму Огірки з кропом на зиму Огірки з часником на зиму