На дно банки кладуть спеції і зверху щільно закладаються огірки. Все заливається окропом, який потім зливається. Далі готується маринад з кетчупу, води, цукру, оцту і солі. Він заливається до огірків і все закочується.
Інгредієнти: на 1.5 л.
- Огірки – 700 гр.
- Перець чорний горошок – 5 шт.
- Лавровий лист – 1 шт.
- Парасольки кропу – 1 шт.
- Вода – 1 л.
- Кетчуп чилі – 250 – 300 гр.
- Цукор-пісок – 170 гр.
- Оцет столовий 9% – 200 мл
- Сіль – 4 ч. л.
Процес приготування:
Як приготувати огірки з кетчупом чилі Махеев в літрових банках на зиму? Огірки заздалегідь замочуємо у холодній воді. Потім моєму їх і зрізаємо кінчики. Банки ретельно промиваємо і закладаємо в них парасольку кропу, лавровий лист і чорний перець горошком. Далі щільно кладемо огірки і ошпарюємо окропом, заливаючи воду до країв.
Накриваємо їх кришками і даємо постояти близько 15 хвилин. Через це час зливаємо воду в глибоку каструлю.
Ставимо каструлю на вогонь і доводимо до кипіння. Ще раз заливаємо огірки окропом. Прикриваємо кришкою і даємо постояти 10 хвилин. Зливаємо воду в мірний стакан і додаємо необхідну кількість води.
Готуємо маринад. До води додаємо кетчуп чилі, сіль та цукровий пісок. Перемішуємо і ставимо на великий вогонь. Даємо покипіти пару хвилин, вимикаємо плиту і додаємо до маринаду оцет.
Перемішуємо і відразу ж перелити отриману рідину в банки з огірками. Наповнюємо їх до країв. Закатуємо кришками.
Перевертаємо банку догори дном і перевіряємо на герметичність. Далі закутуємо все в рушник або ковдру і даємо постояти від 10 до 12 годин. Можемо прибирати огірки в підвал, льох або зберігаємо при кімнатній температурі. Дістаємо закуску взимку і подаємо до столу з улюбленими стравами. приємного апетиту!
Закуска з огірків на зиму Мариновані огірки без стерилізації на зиму Мариновані огірки з оцтом в літрових банках на зиму Мариновані огірки на 1 літрову банку на зиму Мариновані огірки на зиму Огірки з кетчупом Махеев на зиму Огірки з цукром на зиму Огірки Пальчики оближеш на зиму