Здивувати гостей і домочадців чимось незвичайним не так вже й складно, достатньо в якості закуски подати не звичайні мариновані або солоні огірки, а огірки з кетчупом чилі. Ця дуже смачна і пікантна закуска внесе різноманітність у звичний раціон сім’ї або в традиційний святковий стіл. Бажання у гостей дізнатися рецептик забезпечено!


Інгредієнти: на 1 л.

  • Огірки – 500 гр.
  • Вода – 500 мл
  • Кетчуп чилі – 5 ст. л.
  • Цукор-пісок – 3 ст. л.
  • Оцет столовий 9% – 3 ст. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Перець чорний горошок – 5 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Листя вишні – 2 – 3 шт.
  • Листя чорної смородини – 2 – 3 шт.
  • Парасольки кропу – 2 – 3 шт.
  • Листя хрону – 2 – 3 шт.

Процес приготування:

Приступимо до готування огірків з кетчупом чилі на 1 літр. Огірки ретельно промиваємо, заливаємо холодною водою на кілька годин для пружності.



Для маринаду в каструлі кип’ятимо воду, додаємо туди сіль, цукор і оцет. після закипання води вливаємо весь кетчуп, перемішуємо і варимо ще кілька хвилин.

Банку стерилізуємо, кришку ошпарюємо окропом.

Часник нарізаємо кружечками, відправляємо в банку.

Туди ж викладаємо листя вишні і смородини, парасольки кропу, листя хрону, а також чорний перець горошком.

Щільно укладаємо в банку огірки.

Огірки заливаємо маринадом з кетчупом.

Накриваємо банку кришкою, покласти в глибоку каструлю з водою. Варити 20 хвилин.

Дістаємо банку з огірками з кетчупом чилі з каструлі, закатуємо. Перевертаємо банку, закутуємо, залишаємо до повного охолодження. Потім можна перемістити готові огірки в льох або інше темне і прохолодне місце.

Кисло-солодкі огірки на зиму Консервовані огірки з оцтом на зиму Мариновані огірки на 1 літрову банку на зиму Огірки з кетчупом чилі на зиму Огірки Пальчики оближеш на зиму