Здивувати гостей і домочадців чимось незвичайним не так вже й складно, достатньо в якості закуски подати не звичайні мариновані або солоні огірки, а огірки з кетчупом чилі. Ця дуже смачна і пікантна закуска внесе різноманітність у звичний раціон сім’ї або в традиційний святковий стіл. Бажання у гостей дізнатися рецептик забезпечено!
Інгредієнти: на 1 л.
- Огірки – 500 гр.
- Вода – 500 мл
- Кетчуп чилі – 5 ст. л.
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
- Оцет столовий 9% – 3 ст. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Перець чорний горошок – 5 шт.
- Часник – 2 зуб.
- Листя вишні – 2 – 3 шт.
- Листя чорної смородини – 2 – 3 шт.
- Парасольки кропу – 2 – 3 шт.
- Листя хрону – 2 – 3 шт.
Процес приготування:
Приступимо до готування огірків з кетчупом чилі на 1 літр. Огірки ретельно промиваємо, заливаємо холодною водою на кілька годин для пружності.
Для маринаду в каструлі кип’ятимо воду, додаємо туди сіль, цукор і оцет. після закипання води вливаємо весь кетчуп, перемішуємо і варимо ще кілька хвилин.
Банку стерилізуємо, кришку ошпарюємо окропом.
Часник нарізаємо кружечками, відправляємо в банку.
Туди ж викладаємо листя вишні і смородини, парасольки кропу, листя хрону, а також чорний перець горошком.
Щільно укладаємо в банку огірки.
Огірки заливаємо маринадом з кетчупом.
Накриваємо банку кришкою, покласти в глибоку каструлю з водою. Варити 20 хвилин.
Дістаємо банку з огірками з кетчупом чилі з каструлі, закатуємо. Перевертаємо банку, закутуємо, залишаємо до повного охолодження. Потім можна перемістити готові огірки в льох або інше темне і прохолодне місце.
Кисло-солодкі огірки на зиму Консервовані огірки з оцтом на зиму Мариновані огірки на 1 літрову банку на зиму Огірки з кетчупом чилі на зиму Огірки Пальчики оближеш на зиму