Якщо ви або ваші домочадці любите пікантні, помірно гострі страви, то ви просто зобов’язані звернути увагу на рецепт огірків з кетчупом чилі торчин. Закуска, заготовлена на зиму за цим рецептом, виходить хрустким, ароматною і дуже смачною. Любителям гостренького просто неможливо перед нею встояти!
Інгредієнти: на 4 л.
- Огірки – 2 кг
- Вода – 1,3 л.
- Кетчуп чилі торчин – 1 пакет
- Сіль – 2 ст. л.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Оцет столовий 9% – 3 ст. л.
- Перець чорний горошок – 5 шт.
- Часник – 2 зуб.
- Листя вишні – 4 – 6 шт.
- Листя чорної смородини – 4 – 6 шт.
- Парасольки кропу – 4 – 6 шт.
- Листя хрону – 4 – 6 шт.
Процес приготування:
Почнемо готувати огірки з кетчупом чилі Торчин. Огірки помити, обрізати кінчики, залити водою на кілька годин, щоб потім вони були хрусткими.
Підготовлені банки для огірків простерилізувати, кришки обшпарити.
В банки викласти листя вишні і смородини, парасольки кропу, листя хрону, чорний перець горошком, довільно нарізаний часник.
У банки щільно викласти огірки.
Закип’ятити воду, залити окропом огірки і накрити кришками, дати їм постояти близько 15 хвилин.
Потім злити воду з-під огірків в каструлю, додати туди сіль, цукор, оцет і кетчуп, перемішати і довести до кипіння.
Отриманим маринадом залити огірки.
Банки з огірками з кетчупом чилі торчин закатати, перевернути, укутати рушником. Залишити остигати на добу. Потім можна переставити банки в льох або підвал для зберігання до зими.
Мариновані огірки на зиму Огірки з кетчупом чилі на зиму Огірки з кропом на зиму Огірки на 1.5 літрову банку на зиму Огірки на зиму Солодкі мариновані огірки з оцтом в літрових банках на зиму Солодко-солоні огірки на зиму