Хочу поділитися одним з улюблених рецептів консервованих огірків з кетчупом Махеев в літрових банках. Огірки виходять пікантними з приємним ароматом і незабутнім смаком. Зимова закуска підійде до будь сімейного застілля і стане яскравим святковим плямою.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Огірки – 1,5 – 1.9 кг
  • Парасольки кропу – 3 шт.
  • Листя хрону – 3 шт.
  • Лавровий лист – 3 шт.
  • Часник 15 зуб.
  • Перець чорний горошок – 21 шт.
  • Гірчиця французька – 1,5 ч. л.
  • Перець чилі – за смаком
  • Для маринаду: –
  • Вода – 1 л
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Кетчуп чилі – 300 гр.
  • Оцет столовий 9% – 0,5 ст. л.

Процес приготування:

Готувати огірки з кетчупом Махеев в літрових банках легко! Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Добре промийте під проточною водою парасольки кропу, листя хрону, і гіркий перець. Листя хрону наріжте на кілька частин. Часник очистіть від лушпиння, промийте під холодною водою. Огірки ретельно вимийте в прохолодній проточній воді. Огірки обсушити, виклавши на чисте кухонний рушник, потім обріжте хвостики з двох сторін.

Банки ретельно промийте в теплій воді з харчовою содою, а потім стерилізуйте в мікрохвильовці, в духовці або на водяній бані. Кришки прокип’ятіть в окремій ємності або обдайте окропом. Додайте в кожну банку часник, частина листя хрону, чорний перець горошком, лавровий лист, зерна гірчиці, парасолька кропу і невеликий шматочок гіркого перцю.

Зверху щільно додайте підготовлені огірки.

Приготуйте маринад. У каструлю з товстим дном налити необхідну кількість питної води, додайте кетчуп, цукровий пісок і сіль. Ретельно перемішайте. Каструлю з вмістом поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння. Прокип’ятіть декілька хвилин, потім зніміть з вогню, влийте столовий оцет і добре перемішайте.

Приготовленим маринадом залийте банки з огірками, накрийте кришками.

Гарячі банки акуратно помістіть в каструлю з товстим дном, на дно якої попередньо застеліть кухонним рушником, налийте теплої води по плечики банок. Каструлю поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь, і стерилізуйте банки 10 хвилин.

Акуратно вийміть гарячі банки з ароматною закускою і добре закрутіть кришками. Банки переверніть догори дном, закутати теплою ковдрою або махровим рушником і залиште в такому стані до повного охолодження приблизно на добу.

Потім захололі банки з маринованими огірками з кетчупом переверніть і перемістіть на довгострокове зберігання в прохолодне темне місце.

Приємного апетиту!

Гострі огірки на зиму Мариновані огірки з гірчицею на зиму Мариновані огірки з оцтом в літрових банках на зиму Огірки з цукром на зиму Огірки під залізну кришку на зиму Солодкі мариновані огірки на зиму