В даному рецепті вам пропонується приготувати огірки з морквою по-корейськи на основі соєвого соусу. До них додаються зелений лук і копчена паприка. Маринуються ці огірки швидко, протягом 2-х годин, що дозволяє віднести цю закуску до страв «на швидку руку».


Інгредієнти: на 3 порції.

  • Огірки (середні) – 6 шт.
  • Часник – 5 зуб.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля зелена – 8 пір’я
  • Соєвий соус – 2 ст. л.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Копчена паприка – 1 ст. л.
  • Оцет столовий 9% – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чилі – за смаком

Процес приготування:

Як приготувати огірки з морквою по-корейськи? Свіжі огірочки добре миємо, видаляємо з обох сторін кінчики і спочатку нарізаємо на тонкі поздовжні скибочки, а потім на половинки.

Нарізані огірки складаємо в посуд для салату.

Моркву чистимо і подрібнюємо на корейську тертку у вигляді гарної тонкої соломки. Кількість моркви можете по своєму смаку збільшити або зменшити. Кладемо моркву в салатницю.

Зелений лук моєму, серветкою видаляємо зайву вологу і ріжемо на шматочки довжиною до 5 див.

Зубки часнику чистимо від лушпиння, раздавливаем ножем і ріжемо на маленькі шматочки. Нарізані цибулю і часник перекладаємо в салатницю.

У невеликій каструльці або сотейнику готуємо гарячий маринад. Наливаємо в неї рослинне масло і добре розігріваємо. Додаємо в масло вказану кількість копченої (можна звичайної) паприки і пекучий перець. Все перемішуємо і кип’ятимо протягом хвилини.

В салат до овочів наливаємо соєвий соус з оцтом і заливаємо його гарячим перцевим маслом. Салат перемішуємо і додаємо трохи солі.

Потім салатницю закриваємо шматочком харчової плівки і ставимо його на 2 години в холодильник для маринування.

Через 2 години хрусткі і з гострим пікантним смаком огірки з морквою по-корейськи накладаємо на красиву тарілку і подаємо до столу.

Малосольні помідори з часником Огірки з оцтом 9% на зиму