В даному рецепті вам пропонується приготувати огірки з морквою по-корейськи на основі соєвого соусу. До них додаються зелений лук і копчена паприка. Маринуються ці огірки швидко, протягом 2-х годин, що дозволяє віднести цю закуску до страв «на швидку руку».
Інгредієнти: на 3 порції.
- Огірки (середні) – 6 шт.
- Часник – 5 зуб.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля зелена – 8 пір’я
- Соєвий соус – 2 ст. л.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Копчена паприка – 1 ст. л.
- Оцет столовий 9% – 1 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Перець чилі – за смаком
Процес приготування:
Як приготувати огірки з морквою по-корейськи? Свіжі огірочки добре миємо, видаляємо з обох сторін кінчики і спочатку нарізаємо на тонкі поздовжні скибочки, а потім на половинки.
Нарізані огірки складаємо в посуд для салату.
Моркву чистимо і подрібнюємо на корейську тертку у вигляді гарної тонкої соломки. Кількість моркви можете по своєму смаку збільшити або зменшити. Кладемо моркву в салатницю.
Зелений лук моєму, серветкою видаляємо зайву вологу і ріжемо на шматочки довжиною до 5 див.
Зубки часнику чистимо від лушпиння, раздавливаем ножем і ріжемо на маленькі шматочки. Нарізані цибулю і часник перекладаємо в салатницю.
У невеликій каструльці або сотейнику готуємо гарячий маринад. Наливаємо в неї рослинне масло і добре розігріваємо. Додаємо в масло вказану кількість копченої (можна звичайної) паприки і пекучий перець. Все перемішуємо і кип’ятимо протягом хвилини.
В салат до овочів наливаємо соєвий соус з оцтом і заливаємо його гарячим перцевим маслом. Салат перемішуємо і додаємо трохи солі.
Потім салатницю закриваємо шматочком харчової плівки і ставимо його на 2 години в холодильник для маринування.
Через 2 години хрусткі і з гострим пікантним смаком огірки з морквою по-корейськи накладаємо на красиву тарілку і подаємо до столу.
Малосольні помідори з часником Огірки з оцтом 9% на зиму