Якщо ви хочете порадувати близьких смачним і ситним блюдом в спекотний літній день – приготуйте їм окрошку. Освіжаюча, з пікантними нотками гірчиці, вона як не можна, до речі, урізноманітнює літнє меню і стане частою гостею на вашому столі.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Картопля – 2 шт.
  • Яйце – 2 шт.
  • Куряча грудка – 1 шт.
  • Огірки – 2 шт.
  • Цибуля зелена – 4 пера
  • Кріп – 1 пучок
  • Кефір – 500 мл
  • Гірчиця – 1 ст. л.
  • Окріп – 100 мл
  • Сіль – 0.5 ч. л.
  • Перець чорний мелений – 0.25 ч. л.
  • Вода – 0.25 – 0.5 л.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування окрошки з гірчицею? Картоплю чистимо, промиваємо і відварюємо до готовності. Яйця відварюємо до готовності 10-12 хвилин. Потім чистимо. Зелена цибуля промиваємо, обсушуємо і дрібно шаткуємо.

Кладемо цибулю в глибоку миску, засипаємо сіллю і розминаємо ложкою так, щоб цибуля пустив сік.

Відварну картоплю нарізаємо дрібними кубиками.

Курячу грудку промиваємо, кладемо в каструлю, заливаємо водою, ставимо на вогонь і відварюємо до готовності 25-30 хвилин в підсоленій воді.

Яйця нарізаємо дрібними кубиками.

Огірки промиваємо та нарізаємо дрібними кубиками. За бажанням можна натерти їх на крупній тертці.

Кріп промиваємо, обсушуємо і дрібно рубаємо.

З’єднуємо всі інгредієнти в мисці. Гірчицю змішуємо з водою, добре перемішуємо і додаємо в каструлю до овочів і курці, потім додаємо сіль і перець.

Додаємо в окрошку кефір і добре перемішуємо. Ставимо окрошку в холодильник на 30 хвилин, щоб вона трохи охолола.

Готову окрошку подаємо на стіл зі свіжим хлібом. Приємного апетиту!

Дієтична ПП окрошка для схуднення Окрошка Окрошка без редиски Окрошка з гірчицею Окрошка з курячою грудкою Окрошка з огірками Окрошка на кефірі