У спекотні літні дні на обід хочеться не стільки ситних страв, скільки освіжаючих. Окрошка на кефірі – якраз з таких. Цей суп відмінно замінить собою повноцінний обід, адже, незважаючи на свою легкість, він дуже поживний, відмінно насичує і дає сили для подальшої продуктивної роботи.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Кефір – 3 л
  • Шинка – 500 гр.
  • Редис – 15 шт.
  • Картопля – 5 шт.
  • Яйце – 5 шт.
  • Огірки – 4 шт.
  • Цибуля зелена – 1 пучок
  • Кріп – 1 пучок
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Хрін – за смаком

Процес приготування:

Готувати окрошку на кефірі з шинкою легко! Яйця відварити круто, остудити, очистити, нарізати дрібними кубиками. Картоплю відварити з шкіркою, остудити, очистити, нарізати невеликими кубиками. Редис вимити, очистити, дрібно нарізати. Огірок вимити, дрібно нарізати. Шинку нарізати невеликими кубиками.

Всі інгредієнти висипати в глибоку ємність, залити холодним кефіром. За смаком масу посолити, поперчити, додати хрін, все ретельно перемішати.

Зелений лук і кріп помити, просушити на кухонному рушник, а потім дрібно порубати. Розлити готову окрошку на кефірі по порційних тарілках, прикрасивши зеленню. Освіжаючий літній суп готовий. Приємного апетиту!

Класична окрошка на кефире Окрошка Окрошка з огірками Окрошка з хріном Російська окрошка