Сироватка – ідеальний дієтичний продукт з низькою калорійністю та безліччю мікроелементів. Пропоную приготувати класичну окрошку на сироватці. Сироватку можна приготувати самостійно або використовувати готову.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Молочна сироватка – 1 л
- Огірки – 200 гр.
- Картопля – 200 гр.
- Редис – 200 гр.
- М’ясо або Шинка – 200 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Кріп – 1 пучок
- Цибуля зелена – 1 пучок
- Сіль – 1 ч. л.
Процес приготування:
Як приготувати окрошку на класичну сироватці? Першим ділом добре помийте картоплю і поставте його варити. Доведіть до кипіння і варіть 20 хвилин. Відваріть круто курячі яйця. Зелений лук і зелень кропу ретельно промийте під проточною водою і обсушити. Дрібно наріжте за допомогою гострого ножа. Подрібнену цибулю викладіть в невелику ємність, додайте сіль і розітріть з допомогою толокушки.
Свіжі огірки добре вимийте і обсушіть. Натріть на крупній тертці і додайте до розтертого луку.
Редиску вимийте і наріжте дрібними кубиками.
Відварну картоплю остудіть і наріжте кубиками такого ж розміру, як і редиску.
Шинку або відварне нежирне м’ясо наріжте як інші продукти.
Додайте подрібнений кріп і розтертий зелений лук. Очистіть зварені курячі яйця і подрібніть таким же чином, як всі інші інгредієнти. Відправте в салатник.
Все добре перемішайте.
Викладіть інгредієнти в порційні тарілки.
Залийте охолодженої сироваткою.
Готову окрошку подавайте зі сметаною.
Приємного апетиту!
Окрошка Окрошка без квасу Окрошка з ковбасою Окрошка з редискою Окрошка м'ясна