Окрошка з ковбасою на воді з оцтом і майонезом – це улюблене літнє блюдо для багатьох. Таким стравою можна не тільки добре підкріпитися, але і охолодитися в спеку і спеку. Смачне і поживне воно просте в приготуванні і майже не заміниме літньою порою! Порції: 10 Час приготування: 1 година 20 хв.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Огірки – 500 гр.
  • Яйце – 5 шт.
  • Майонез – 450 гр.
  • Яловичина – 400 гр.
  • Картопля – 500 гр.
  • Оцет столовий 9% – 3 ст. л.
  • Вода – 1.5 л
  • Сіль – за смаком
  • Петрушка – за смаком
  • Цибуля зелена – за смаком
  • Кріп – за смаком

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування окрошки класичної з ковбасою на воді з оцтом і майонезом? Збираємо всі інгредієнти на одному столі.

Підготуємо яловичину. Для цього нарізаємо його невеликими шматочками і відварюємо.

Яйця варимо круто, а картопля не очищаючи, в мундирі, щоб вона не розварилася.

На обробній дошці подрібнюємо кріп, цибулю і петрушку.

яйця Очищаємо від шкаралупи і нарізаємо їх невеликими квадратами.

Видаляємо шкірку картоплі і також нарізаємо кубиками.

Відварене м’ясо дробимо на більш дрібні частини, можна таким же способом, як яйця і картоплю.

З’єднуємо всі інгредієнти в одній каструлі. В окремій ємності готуємо заправку для окрошки. Змішуємо майонез і 5-6 ст. л. води. Виливаємо заправку в каструлю і додаємо воду, що залишилася, а також оцет.

Окрошка готова! Охолоджуємо і подаємо на стіл! Приємного апетиту!

Окрошка без ковбаси Окрошка з майонезом на воді Окрошка з оцтом Окрошка з яловичиною Окрошка на воді Окрошка на майонезі з оцтом Окрошка на майонезі і воді з оцтом Холодна окрошка