Не знаю нікого, хто може не любити окрошку. Існує велика різноманітність рецептів приготування окрошки, кожен по-своєму гарний. Я пропоную приготувати смачну окрошку на домашньому квасі і сметані, яка обов’язково сподобається всім. Холодний суп відмінно втамовує голод.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Квас – 1 л
  • Огірки – 4 шт.
  • Редис – 6 шт.
  • Цибуля зелена – за смаком
  • Кріп – за смаком
  • Яйце – 4 шт.
  • Сметана – 400 гр.
  • Варена ковбаса – 400 гр.
  • Картопля (відварена) – 3 шт.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Для того щоб приготувати окрошку на квасі і сметані, насамперед помийте картоплю і поставте варити, доведіть до кипіння і варіть протягом 20 хвилин. Зварену картоплю остудіть. Поставте варити курячі яйця. Доведіть до кипіння і варіть 7-8 хвилин. Зварені яйця остудіть. Ретельно вимийте огірки і редиску наріжте дрібним кубиком.

Варену ковбасу очистити від оболонки, і наріжте дрібним кубиком.

Остиглі курячі яйця очистіть від шкаралупи і дрібно наріжте.

Остиглий картоплю очистіть і наріжте таким же способом, як і всі інші інгредієнти.

Зелень кропу і зелений лук ретельно промийте в прохолодній воді, струсіть зайву вологу і дрібно нарубаєте з допомогою гострого ножа. Всі підготовлені інгредієнти викладіть в глибоку ємність, додайте сметану. Посоліть і додайте чорний мелений перець за смаком, все добре перемішайте. Додайте необхідну кількість квасу.

Ретельно перемішайте окрошку з квасом і сметаною. Дайте настоятися і охолодитися в холодильнику протягом півгодини. Охолоджену окрошку розлийте по порційних тарілках і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Окрошка з ковбасою Окрошка з огірками Окрошка з редискою Окрошка класична Окрошка на квасі з ковбасою класична Окрошка на сметані Російська окрошка