Назву «Окрошка» походить від слова кришити. Готуватися це блюдо шляхом нарізки всіх інгредієнтів і заливається прохолодною рідиною. Воно дуже популярне в літній час, так як його температура і консистенція здатна як втамувати голод, так і освіжити в жарку погоду.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Варена ковбаса – 300 гр.
  • Картопля – 5 – 6 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Яйце – 4 – 5 шт.
  • Редис – 6 – 7 шт.
  • Огірки – 3 – 4 шт.
  • Майонез – 5 ст. л.
  • Оцет столовий 9% – 4 ст. л.
  • Вода мінеральна – 1 – 1,5 л.
  • Кефір – 1,5 – 2 л
  • Сіль – за смаком
  • Зелень – за смаком

Процес приготування:



Як приготувати окрошку на кефірі і мінералці? Яйця, морква, картопля зваріть до готовності, остудіть, очистіть і наріжте кубиками.


Редис і огірки помийте і дрібно наріжте.

З ковбаси зніміть плівку і наріжте дрібними кубиками.

Складіть всі нарізані продукти в каструлю.

Влийте в каструлю кефір, мінералку і оцет, перемішайте.


Додайте майонез і сіль за смаком. Додайте рубану зелень, ще раз перемішайте, розлийте по мисках і подавайте до столу.

Приємного апетиту!

Окрошка з огірками Окрошка класична Окрошка на кефірі Окрошка на кефірі з мінералкою Окрошка на майонезі Окрошка на мінералці Холодна окрошка