Назву «Окрошка» походить від слова кришити. Готуватися це блюдо шляхом нарізки всіх інгредієнтів і заливається прохолодною рідиною. Воно дуже популярне в літній час, так як його температура і консистенція здатна як втамувати голод, так і освіжити в жарку погоду.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Варена ковбаса – 300 гр.
- Картопля – 5 – 6 шт.
- Морква – 2 шт.
- Яйце – 4 – 5 шт.
- Редис – 6 – 7 шт.
- Огірки – 3 – 4 шт.
- Майонез – 5 ст. л.
- Оцет столовий 9% – 4 ст. л.
- Вода мінеральна – 1 – 1,5 л.
- Кефір – 1,5 – 2 л
- Сіль – за смаком
- Зелень – за смаком
Процес приготування:
Як приготувати окрошку на кефірі і мінералці? Яйця, морква, картопля зваріть до готовності, остудіть, очистіть і наріжте кубиками.
Редис і огірки помийте і дрібно наріжте.
З ковбаси зніміть плівку і наріжте дрібними кубиками.
Складіть всі нарізані продукти в каструлю.
Влийте в каструлю кефір, мінералку і оцет, перемішайте.
Додайте майонез і сіль за смаком. Додайте рубану зелень, ще раз перемішайте, розлийте по мисках і подавайте до столу.
Приємного апетиту!
Окрошка з огірками Окрошка класична Окрошка на кефірі Окрошка на кефірі з мінералкою Окрошка на майонезі Окрошка на мінералці Холодна окрошка