Окрошка на бульйоні з яловичого мови заправкою з сметани і зеленню має багатий і насичений смак, вона густа і ситна. Приготуйте її на обід теплим літнім днем і вона по – праву стане одним з улюблених супів у вашій родині.


Інгредієнти: на 5 порц.

  • Бульйон з яловичого мови – 1 л
  • Яловичий язик (варена) – 1 шт.
  • Картопля – 2 шт.
  • Яйце – 2 шт.
  • Огірки – 2 шт.
  • Сметана – 100 гр.
  • Гірчиця – 1 ст. л.
  • Кріп – 1 пучок
  • Цибуля зелена – 1 пучок
  • Сіль – 1 щіпка
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка

Процес приготування:

Приступимо до приготування окрошки з мовою. Картоплю відваріть в мундирі, остудити і зніміть шкірку. Яйця зваріть круто, покладіть в крижану воду на 5 хвилин, видаліть шкаралупу. Відокремте жовтки і складіть в окрему миску.

Варений яловичий язик, білок яєць, відварну картоплю наріжте кубиками. Огірок вимийте, розріжте хвостики і наріжте так само.

жовтки перекладіть гірчицю, додайте перець і розітріть ложкою.

Покладіть в заправку сметану і ретельно розмішайте.

Зелень помийте, обсушіть і трохи дрібно порубаєте. Покладіть цибулю в ступку, посоліть і розітріть до появи соку.

В заздалегідь охолоджений бульйон перекладіть інгредієнти і зелень. Додайте гірчично-сметанную заправку і добре змішайте. Поставте в холод на годину. Подавайте окрошку холодної зі свіжим житнім хлібом або коржем.

Приємного апетиту!

Окрошка Окрошка без квасу Окрошка без ковбаси Окрошка з гірчицею Окрошка з огірками Окрошка з яловичиною Окрошка на бульйоні