Коли на вулиці дуже жарко, а стояти біля плити зовсім не хочеться, допоможе в такій ситуації літній суп – окрошка. Даний рецепт описує приготування окрошки на кефірі з додаванням оцту. Смак такий окрошки виходить дуже насиченим і яскравим. Головні переваги окрошки – простота і швидкість приготування, підбадьорливий і освіжаючий ефект.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Картопля – 3 шт.
- Варена ковбаса – 300 гр.
- Яйце – 4 шт.
- Цибуля зелена – 1 пучок
- Кріп – 1 пучок
- Редис – 150 гр.
- Огірки – 2 шт.
- Оцет столовий 9% – 0,5 ч. л.
- Кефір – 1 л
- Сіль – за смаком
- Вода – 1.5 л
Процес приготування:
Почнемо готувати окрошку на кефірі з оцтом. Картоплю відваріть в шкірці, після цього остудіть. Відварну картоплю очистити і порізати невеликими кубиками.
Яйця відварюємо до готовності, потім їх необхідно очистити від шкаралупи і порізати кубиками.
Промиті зелену цибулю і кріп дрібно рубаємо.
Варену ковбасу наріжте дрібними шматочками.
Редис і огірки промийте під проточною водою і подрібніть. За бажанням дані інгредієнти можна натерти на крупній тертці, в такому вигляді вони додадуть окрошці ще більш насичений смак і аромат.
Змішуємо всі подрібнені компоненти окрошки в глибокій ємності.
Далі вливаємо в ємність з інгредієнтами кефір.
Потім додаємо за смаком сіль. Доповнюємо окрошку невеликою кількістю оцту, все перемішуємо. Якщо окрошка вийшла дуже густий, можна розбавити її водою.
Окрошка на кефірі з оцтом готова!
Приємного вам апетиту!
Класична окрошка на кефірі Окрошка без квасу Окрошка з ковбасою Окрошка з оцтом Окрошка на воді з оцтом Окрошка на кефірі Холодна окрошка