Влітку в спеку особливою популярністю користується така страва, як окрошка. Квас для окрошки бажано брати білий і робити його самостійно, але для економії часу можна купити звичайний квас з магазину. М’ясо можна використовувати будь-яке, але нежирних сортів.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Яловичина – 230 гр.
- Картопля – 3 шт.
- Квас – 1.2 л
- Яйце – 3 шт.
- Огірки – 2 шт.
- Редис – 7 шт.
- Цибуля зелена – за смаком
- Кріп – 1 гілка
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сметана – за бажанням
Процес приготування:
Почнемо готувати окрошку на квасі класичну з м’ясом. Надішліть промите і розділене м’ясо варитися на плиті на 1,5 години. В цей же час відварити яйця і картоплю (не очищаючи). Інші продукти вимити і покришити. Зелень дрібно порізати, редис і огірки потерти крупно на тертці (у огірка не знімати шкірку).
Коли яйця будуть готові, очистити їх від шкаралупи, розділити білки і жовтки. Білки нарізати великими кубиками, жовтки просто пом’яти з допомогою виделки.
Зварену картоплю очистити від шкірки, покришити кубиками.
Коли м’ясо буде готове, його потрібно остудити, слив воду, і порізати на невеликі кубики.
Тепер можна зробити заготовку для майбутньої окрошки, змішавши у великій каструлі всі інгредієнти, за винятком сметани, зелені та квасу. Ця заготовка може зберігатися в холодильнику якийсь час у заправленому вигляді.
За 20 хв. до обіду посолити зелень.
Гарненько розім’яти її, щоб виділився сік.
Додати сметану і дати постояти близько 10 хвилин При бажанні можна додати 1 ч. л. хрону.
При подачі розкласти в тарілки заготівлю, додати соус зі сметани і зелені, поперчити і додати дуже холодний квас.
Смачного!
Новости