Окрошка на квасі з гірчицею виходить ароматною і гострою. Пікантності страві додає гірчиця в поєднанні з квасом. Огірок і редис також відіграють велику роль, надаючи холодного супу хрускіт і свіжість. Поєднання всіх інгредієнтів робить окрошку неповторною за смаком. Такий суп стане відмінним рішенням для спекотного літнього дня.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Яловичий язик – 300 гр.
- Яйце – 4 шт.
- Сметана 10% – 6 ст. л.
- Редис – 200 гр.
- Картопля – 200 гр.
- Огірки – 200 гр.
- Цибуля зелена – 30 гр.
- Кріп – 30 гр.
- Гірчиця – 1 ст. л.
- Перець чорний горошок – 3 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Морква – 1 шт.
- Квас – 1 л
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Картоплю ретельно промиваємо, потім кладемо в каструлю, заливаємо водою і ставимо варитися до готовності. Після цього остуджуємо, знімаємо шкірку і нарізаємо дрібними кубиками. Аналогічним чином слід нарізати і вимиті огірки з редисом.
Зелений лук і кріп промиваємо, обсушуємо і дрібно нарізаємо.
Яловичий язик необхідно відварити в підсоленій воді разом з ріпчастою цибулею, морквою і перцем. Займе цей процес приблизно 2 години. По готовності необхідно остудити мову, зняти плівку і дрібно нарізати його. Якщо у вас вже є варений яловичий язик або ви купили готовий, то просто дрібно наріжте його.
Курячі яйця відварюємо, остуджуємо, очищаємо від шкаралупи. Далі необхідно відокремити білки від жовтків. Білки дрібно нарізаємо, а жовтки покласти в окрему ємність, додаємо до них гірчицю і сметану, розминаємо компоненти до стану каші.
В отриману кашоподібну суміш вливаємо квас, приправляємо сіллю і все розмішуємо.
Підготовлені овочі і яловичий язик розкладаємо порційно по тарілках і анний квасом. До столу подавайте блюдо з житнім хлібом.
Приємного вам апетиту!
Дієтична ПП окрошка для схуднення Окрошка Окрошка без ковбаси Окрошка з огірками Окрошка з редискою Окрошка з яловичиною Холодна окрошка