Якщо ви дотримуєтеся здорового способу життя і слідкуйте за фігурою, то вірменська окрошка вам точно підійде як хороша заміна супу влітку. Вона містить небагато калорій, зате багатий свіжими овочами і зеленню.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Огірки – 1 кг
  • Сметана – 100 гр.
  • Кефір – 1 л
  • Сіль – за смаком
  • Цибуля зелена – за смаком
  • Петрушка – за смаком
  • Кінза – за смаком
  • Кріп – 3 гілки
  • Часник – 3 зуб.
  • Вода – 1.5 л

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування окрошки по-вірменськи? Огірки перебрати і добре вимити в проточній воді, обрізати кінчики.

Часник розібрати на зубчики і очистити, зелень вимити й обсушити.

У каструлю викласти сметану, влити кефір.

Кінзу, петрушку і зелений лук дрібно нашаткувати.

Подрібнену зелень висипати в кефір.

Всипати в суп сіль і перемішати.

Додати в каструлю часник, пропущений через прес.

Огірки порізати дрібними кубиками разом з шкіркою, додати в окрошку, кріп також дрібно нашаткувати і відправити в каструлю.

Все ретельно перемішати.

Долити кип’яченої охолодженої води до потрібної консистенції і спробувати на сіль.

Подавати до столу в холодному вигляді, можна відразу ж.

Приємного апетиту!

Класична окрошка на кефірі Окрошка без ковбаси Окрошка без редиски Окрошка з огірками Окрошка на сметані Окрошка овочева Російська окрошка