З настанням спекотної пори спантеличені пошуком цікавих і смачних рецептів? Окрошка на квасі з ковбасою і майонезом – те, що вам потрібно! Завдяки квасу, зелені і огірках окрошка виходить освіжаючої. Використання майонезу поряд з іншими інгредієнтами робить смак окрошки більш насиченим.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Варена ковбаса – 300 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Огірки – 1 шт.
  • Квас – 1,5 л
  • Картопля – 2 шт.
  • Цибуля зелена – 1 пучок
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Майонез – за смаком

Процес приготування:

Як почати готувати окрошку на квасі з ковбасою і майонезом? Промитий картоплю і яйця необхідно відварити до готовності, потім остудити і очистити.

На обробній дошці подрібніть варену ковбасу у вигляді дрібних кубиків. Покладіть ковбасу в глибоку ємність.

Огірок промийте і також порізати кубиками. Надішліть нарізаний огірок в ємність з ковбасою.

Очищені яйця необхідно натерти на крупній тертці, потім пересипати в миску з іншими інгредієнтами.

Відварну картоплю також натираємо на тертці. Перекладаємо його в робочу ємність.

Зелений лук промиваємо, подрібнюємо і викладаємо до інших компонентів окрошки.

В ємність з основними інгредієнтами вливаємо квас, приправляємо блюдо меленим перцем і сіллю. Все перемішуємо.

Окрошку подаємо до столу порційно, розподіливши по тарілках. У кожну порцію додаємо за смаком майонез, перемішуємо.

Окрошка на квасі з ковбасою і майонезом готова!

Приємного вам апетиту!

Окрошка Окрошка без редиски Окрошка з ковбасою Окрошка з ковбасою класична Окрошка з огірками Окрошка на майонезі класична