З настанням спекотної пори спантеличені пошуком цікавих і смачних рецептів? Окрошка на квасі з ковбасою і майонезом – те, що вам потрібно! Завдяки квасу, зелені і огірках окрошка виходить освіжаючої. Використання майонезу поряд з іншими інгредієнтами робить смак окрошки більш насиченим.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Варена ковбаса – 300 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Огірки – 1 шт.
- Квас – 1,5 л
- Картопля – 2 шт.
- Цибуля зелена – 1 пучок
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Майонез – за смаком
Процес приготування:
Як почати готувати окрошку на квасі з ковбасою і майонезом? Промитий картоплю і яйця необхідно відварити до готовності, потім остудити і очистити.
На обробній дошці подрібніть варену ковбасу у вигляді дрібних кубиків. Покладіть ковбасу в глибоку ємність.
Огірок промийте і також порізати кубиками. Надішліть нарізаний огірок в ємність з ковбасою.
Очищені яйця необхідно натерти на крупній тертці, потім пересипати в миску з іншими інгредієнтами.
Відварну картоплю також натираємо на тертці. Перекладаємо його в робочу ємність.
Зелений лук промиваємо, подрібнюємо і викладаємо до інших компонентів окрошки.
В ємність з основними інгредієнтами вливаємо квас, приправляємо блюдо меленим перцем і сіллю. Все перемішуємо.
Окрошку подаємо до столу порційно, розподіливши по тарілках. У кожну порцію додаємо за смаком майонез, перемішуємо.
Окрошка на квасі з ковбасою і майонезом готова!
Приємного вам апетиту!
Окрошка Окрошка без редиски Окрошка з ковбасою Окрошка з ковбасою класична Окрошка з огірками Окрошка на майонезі класична