Ті, хто регулярно готує влітку окрошку, можуть здивуватися присутності риби серед інгредієнтів в цьому рецепті. Дійсно, це оригінальний та незабутній рецепт, який готується швидко і просто, як традиційна окрошка, і нітрохи не поступається їй за своїм смаком.


Інгредієнти: на 3 порції.

  • Квас – 1 л
  • Сьомга – 250 гр.
  • Огірки – 2 шт.
  • Огірки мариновані – 1 шт.
  • Маслини – 10 шт.
  • Каперси – 2 ст. л.
  • Цибуля зелена – 1 пучок
  • Кріп – 0.5 пучків
  • Масло оливкове – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Почнемо готувати окрошку з рибою. Підготуємо всі необхідні інгредієнти.

Цибулю і кріп промиваємо, обсушуємо на паперовому рушнику, дрібно шаткуємо. Зелень кладемо в глибоку ємність, перетираємо товкачиком.

Маринований огірок нарізаємо соломкою, маслини – кружечками. Відправляємо їх в миску до зелені.

Огірки нарізаємо соломкою і додаємо до інших інгредієнтів. Додаємо в окрошку каперси, все ретельно перемішуємо.

Квас для окрошки охолоджуємо в холодильнику.

М’якоть сьомги нарізаємо невеликими кубиками. Розігріваємо сковороду з оливковою олією, на невеликому вогні обсмажуємо рибу до золотистої скоринки.

Заливаємо начинку окрошки квасом.

Додаємо до окрошки охолоджену рибу, перемішуємо. Подаємо порційно зі сметаною. Приємного апетиту!

Дієтична ПП окрошка для схуднення Окрошка Окрошка без картоплі Окрошка без ковбаси Окрошка овочева Російська окрошка