Одним з поширених літніх страв є окрошка на квасі. Даний рецепт описує приготування окрошки на квасі з ковбасою і сметаною. Приготувати таку окрошку не складе труднощів навіть молодої господині. Крім ситості і бадьорості окрошка на квасі подарує організму гастрономічне задоволення!


Інгредієнти: на 4 л.

  • Варена ковбаса – 250 гр.
  • Яйце – 5 шт.
  • Квас – 2 л
  • Картопля – 400 гр.
  • Огірки – 300 гр.
  • Цибуля зелена – 1 пучок
  • Кріп – 1 пучок
  • Редис – 5 шт.
  • Сметана – за смаком
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Для того щоб приготувати окрошку на квасі з ковбасою і сметаною, картопля промийте, покладіть в каструлю з водою і відваріть до готовності. Відварну картоплю, остудіть, очистіть від шкірки і дрібно поріжте.

відваріть Яйця також, за часом цей процес займе приблизно 10 хвилин після закипання. Потім яйця остудіть, очистіть і поріжте дрібними кубиками.

Варену ковбасу дрібно поріжте.

Огірки промийте під проточною водою і наріжте акуратними кубиками, попередньо зрізавши з двох сторін кінчики.

Промиваємо редис і зелень. Подрібнюємо дані інгредієнти, потім всі підготовлені компоненти окрошки з’єднуємо в одній ємності.

Отриману масу розподіліть по суповым тарілках, залийте холодним квасом і заправте сметаною. В самому кінці приправити страву сіллю за смаком. Окрошка на квасі з ковбасою і сметаною готова до вживання!

Приємного вам апетиту!

Окрошка Окрошка з квасом і сметаною Окрошка з ковбасою класична Окрошка з огірками Окрошка з редискою Окрошка класична Окрошка на сметані