Окрошка на квасі з майонезом готується з вареної ковбаси, заздалегідь відварених картоплі і яєць, свіжих огірків і зеленого лука. Для цієї окрошки картоплю і яйця потрібно натерти на тертці, а додавання в неї майонезу додасть страві ситність.
Інгредієнти: на 5 порц.
- Варена ковбаса – 300 гр.
- Яйце (варене) – 2 шт.
- Картопля – 2 шт.
- Огірки – 1 шт.
- Цибуля зелена – 1 пучок
- Квас – 1.5 л
- Сіль – за смаком
- Майонез – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Готувати окрошку на квасі з майонезом просто! Спочатку підготуйте всі продукти для окрошки. Ковбасу порізати на маленькі кубики ножем або спеціальним пристосуванням для нарізки продуктів. Нарізану ковбасу перекладіть в посуд для окрошки.
Огірок помийте, наріжте такими ж кубиками і перекладіть на ковбасі.
Зварені круто яйця почистіть від шкаралупи і подрібніть на крупну тертку.
Відварну картоплю почистіть і натріть на ту ж тертку. Натерті яйця і картоплю перекладіть в загальну посуд.
Помийте зелений лук, дрібно наріжте його і додайте до решти продуктів. Цибуля можете трохи посипати сіллю і розім’яти ложкою, щоб він не був жорстким.
Налийте в посуд до нарізаним інгредієнтів хлібний квас (магазинний або домашній), додайте за смаком сіль і перець і добре перемішайте.
Посуд з окрошкою поставте на 1 годину в холодильник.
Потім розлийте суп в порційні тарілки, додайте в кожну тарілку майонез, перемішайте і подайте до столу.
Приємного апетиту!
Окрошка Окрошка з ковбасою на майонезі Окрошка класична Окрошка м'ясна Окрошка на квасі Окрошка на майонезі Холодна окрошка