Приготувати холодний супчик з курячим м’ясом, овочами і зеленню абсолютно не складно. Всі інгредієнти потрібно дрібно покришити і заправити кисло – молочним продуктом, при бажанні розбавить мінералкою.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • стегно Куряче – 2 шт.
  • Кріп – 50 гр.
  • Петрушка – 50 гр.
  • Картопля – 2 шт.
  • Яйце – 2 шт.
  • Огірки – 3 шт.
  • Цибуля зелена – 100 гр.
  • Редис – 6 шт.
  • Часник – 1 зуб.
  • Айран – 1,5 л.
  • Сіль – 0.3 ч. л.
  • Перець чорний мелений – 0.3 ч. л.
  • Вода мінеральна – 1 л

Процес приготування:

Приступимо до приготування окрошки на айраном і мінералці. Картоплю вимийте, відваріть в шкірці. Варіть яйця круто і остудіть в крижаній воді для легкого очищення. Редис вимийте і обріжте хвостики.

Курячі стегна поваріть 30 хвилин після запинання. Залиште їх остигати в бульйоні. Наріжте м’ясо дрібними шматочками.

Зелень покладіть в холодну воду на 2 хвилини, потім промийте під проточною і дрібно порубаєте. Перекладіть її в глибоку тарілку. Очищений часник пропустіть через прес, всипте сіль і перець, перемішайте, приминаючи зелень ложкою. Відставте в сторону на 15 хвилин.

Очищений картопля, редис і яйця подрібніть однаковим дрібним кубиком.

З’єднайте всі з зеленню і перемішайте.

Охолоджений айран перелийте в графин і поставте на стіл разом з холодною мінералкою в пляшці. Розкладіть окрошку по тарілках і дозвольте кожному додати айран і мінералку за смаком, адже хтось любить суп густий, а хтось більш рідкий. Можете заправити окрошку самі з урахуванням переваг ваших гостей.

Приємного апетиту!

Дієтична ПП окрошка для схуднення Окрошка без квасу Окрошка без ковбаси Окрошка з куркою Окрошка з редискою Окрошка м'ясна Окрошка на воді