Буває, що яловичина залишається після приготування інших страв. Чому б не дати їй друге життя і не приготувати приголомшливий холодний суп на квасі. Квас бажано використовувати білий, він кисліше звичайного і складається з житнього і ячмінного солоду.


Інгредієнти: на 5 порц.

  • Квас – 1.2 л
  • Яловичина (варена) – 250 гр.
  • Картопля – 4 шт.
  • Сметана або Майонез – 3 ст. л.
  • Яйце – 3 шт.
  • Огірки – 2 шт.
  • Редис – 6 шт.
  • Кріп – 1 пучок
  • Цибуля зелена – 1 пучок
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка
  • Сіль – 1 щіпка

Процес приготування:

Щоб приготувати окрошку з яловичиною, відваріть яйця круто і окремо поставте варитися помиту картоплю в шкірці. Редис і огірки вимийте і покришіть на крупній тертці. Зелень дрібно наріжте ножем.

Зварені яйця покладіть в крижану воду, жовтки розімніть вилкою, а білки подрібніть кубиком.

Картоплю, остудіть, зніміть шкірку і наріжте середніми шматочками.

Яловичину поріжте невеликими кубиками.


З’єднайте всі підготовлені складові, крім зелені в глибокій посуді і перемішайте їх. Поставте в холод до подачі.


За 10 хвилин до обіду зелень посоліть і розімніть ложкою.

Додайте до неї сметану і залиште настоятися 10 хвилин.

Безпосередньо перед подачею додайте холодний квас в нарізку, перекладіть в неї сметанную заправку і перемішайте все не поспішаючи. Розливайте окрошку по тарілках і насолоджуйтеся.

Приємного апетиту!

Окрошка з квасом і сметаною Окрошка на сметані Російська окрошка