Буває, що яловичина залишається після приготування інших страв. Чому б не дати їй друге життя і не приготувати приголомшливий холодний суп на квасі. Квас бажано використовувати білий, він кисліше звичайного і складається з житнього і ячмінного солоду.
Інгредієнти: на 5 порц.
- Квас – 1.2 л
- Яловичина (варена) – 250 гр.
- Картопля – 4 шт.
- Сметана або Майонез – 3 ст. л.
- Яйце – 3 шт.
- Огірки – 2 шт.
- Редис – 6 шт.
- Кріп – 1 пучок
- Цибуля зелена – 1 пучок
- Перець чорний мелений – 1 щіпка
- Сіль – 1 щіпка
Процес приготування:
Щоб приготувати окрошку з яловичиною, відваріть яйця круто і окремо поставте варитися помиту картоплю в шкірці. Редис і огірки вимийте і покришіть на крупній тертці. Зелень дрібно наріжте ножем.
Зварені яйця покладіть в крижану воду, жовтки розімніть вилкою, а білки подрібніть кубиком.
Картоплю, остудіть, зніміть шкірку і наріжте середніми шматочками.
Яловичину поріжте невеликими кубиками.
З’єднайте всі підготовлені складові, крім зелені в глибокій посуді і перемішайте їх. Поставте в холод до подачі.
За 10 хвилин до обіду зелень посоліть і розімніть ложкою.
Додайте до неї сметану і залиште настоятися 10 хвилин.
Безпосередньо перед подачею додайте холодний квас в нарізку, перекладіть в неї сметанную заправку і перемішайте все не поспішаючи. Розливайте окрошку по тарілках і насолоджуйтеся.
Приємного апетиту!
Окрошка з квасом і сметаною Окрошка на сметані Російська окрошка