Багато мріють готувати пишні, як пух, оладки. Реалізувати цю мрію дуже просто, якщо підібрати правильний рецепт. Оладки на кефірі за запропонованим рецептом виходять не тільки пишними, але і дуже ніжними, м’якими і смачними. Ароматні оладки обов’язково сподобаються і дітям, і дорослим.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Кефір – 2 склянки
- Борошно пшеничне – 200 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Ванілін – 1 пакет
- Розпушувач тіста – 2 ч. л.
- Сіль – 0.5 ч. л.
- Сода харчова – 0.5 ч. л.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування оладок на кефірі пишних як пух? Виливаємо в глибоку миску кефір, додаємо до нього яйця, цукор і сіль, ретельно все перемішуємо. Просіваємо сюди ж борошно, додаємо ванілін, розмішуємо масу до однорідності. Потім додаємо в тісто розпушувач і соду, ще раз все перемішуємо. Консистенція отриманого тесту для оладок повинна бути схожа на густу сметану.
На розігріту сковороду з рослинним маслом човном викладаємо млинцеве тісто, смажимо спочатку з одного боку до появи бульбашок.
Потім млинчики перевертаємо і смажимо з другого боку до золотистого кольору.
Готові оладки подаємо зі сметаною, медом або варенням. Гарантую, буде дуже смачно!
Оладки Оладки без дріжджів Оладки без дріжджів з розпушувачем Оладки класичні Оладки на кефірі з содою і яйцями Оладки на кефірі класичні Оладки на кефірі як пух