Товсті і пишні оладки, приготовані на кефірі, добре тримають свою форму і після смаження на сковорідці. Від кефіру тісто добре схоплюється, тому оладки виходять товстими і пористими.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Кефір – 1 ст.
  • Борошно пшеничне – 7 ст. л.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – 0.5 ч. л.
  • Сода харчова – 0.5 ч. л.

Процес приготування:

Як приготувати оладки на кефірі товсті? Кефір, яйце для оладок деякий час потримайте при домашньої температурі, щоб вони не були холодними (кефір візьміть свіжий, а який постояв 2-3 дні). У посуд для замішування тіста розбийте яйце.

Додайте до яйця цукор і виделкою або вінчиком їх перемішайте. Не використовуйте для цього міксер.

Потім налийте в цю ємність кефір, додайте сіль і знову перемішайте віночком. Для аромату можна додати трохи ванілі.

Борошно просійте на сито, щоб тісто було повітряним і добре замешалось, і пересипте її в рідку основу.

В останню чергу, перед самою випічкою, насипте до тесту соду.

Швидко замісіть тісто з содою. Якщо воно вийшло рідкуватим, додайте трохи борошна. Консистенція замішаного тіста повинна бути як у густої сметани і на сковорідці вона не повинна розтікатися.

Добре розігрійте на сковороді олію і столовою ложкою викладайте на неї тісто у формі невеликих оладок.

Обсмажуйте оладки на обох сторонах і на вогні трохи менше середнього, щоб вони пропеклися всередині і були з хрусткою скоринкою.

Ваші товсті і пористі готові оладки. Можете подавати до сніданку зі сметаною і варенням.

Приємного апетиту!

Оладки Оладки без дріжджів з содою і яйцями Оладки без молока Оладки без розпушувача Оладки класичні Оладки на кефірі без масла Оладки на кефірі класичні